Daniel Sprong assist, overwinning Detroit, Craig Berube ontslagen bij St. Louis

Dag 62 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn twaalfde assist gaf. Auston Matthews (Leafs) en Brock Boeser (Canucks) beide de twintig goals passeerde dit seizoen. Boeser scoorde een natural hattrick tegen Tampa Bay. Seattle na acht nederlagen op een rij weer eens won. Dit keer van Florida en Connor Bedard en Connor McDavid die tegen elkaar speelde voor de tiende keer op rij punten scoorde. Bedard is on een away streak, en McDavid in general.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 3-7

Auston Matthews scoorde twee goals en gaf twee assists in de ruime overwinning van Toronto op de Rangers. De Leafs scoorde zeven goals. Mitch Marner was ook goed voor twee goals.

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 1-4

Na vier nederlagen op een rij wist Carolina eindelijk weer in de win column te komen. Twee goals van Sebastian Aho en een penaltyshot van Brady Tkachuk werd op een spectaculaire wijze gestopt door Pyotr Kochetkov.

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes 4-2

Ook Pittsburgh wist na vier nederlagen op een rij te winnen. Ze waren stukken beter dan Arizona. Drie special teams goals en een empty netter door Jake Guentzel (twee ppg) en Jeff Carter (shorthanded en empty netter).

Nashville Predators – Philadelphia Flyers 3-2 OT

Na een 2-0 voorsprong lukte het Philadelphia om gelijk te maken. Filip Forsberg zorgde ervoor dat het extra punt in Music City bleef.

St. Louis Blues – Detroit Red Wings 4-6

Daniel Sprong en consorten wonnen op bezoek bij St. Louis. Het kostte Blues coach Craig Berube zijn baan. Zijn vervanger is Drew Bannister. Berube behaalde in seizoen 2018-2019 de Stanley Cup binnen met de Blues. Sprong had 12:15 minuten tijd op het ijs en kwam tot 17 shifts. Twee schoten op doel en een plus een.

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 4-1

Twee generatie talenten bonden de schaatsen onder. Connor Bedard scoorde een highlight reel goal. Maar uiteindelijk was het Connor McDavid die kon zegevieren. Alweer de achtste overwinning op een rij voor de Oilers en ze staan op het randje van een wildcard plek. Evan Bouchard heeft ook al tien wedstrijden op een rij punten gepakt. Zach Hyman scoorde inmiddels goal nummer zestien.

Seattle Kraken – Florida Panthers 4-0

Seattle goalie Joey Daccord pakte zijn eerste NHL shutout. Hij stopte alle 24 schoten van de Panthers. Kailer Yamamoto en Pierre-Edouard Bellemare hadden ieder een goal en een assist.

Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning 4-1

Een natural hattrick voor Brock Boeser na de 1-1 maakte dus het verschil voor de Canucks die in de top van de Western Conference mee blijven draaien.

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 5-4 OT

Terwijl iedereen in Vegas dacht in minuut 57. Zo die is binnen na de 4-3 van William Karlsson dacht Yegor Sharangovich van de Flames daar anders over. Hij scoorde een minuut voor tijd de 4-4. In overtime zorgde Mark Stone voor de game winning goal. Vegas is daarmee het eerste team wat twintig overwinningen heeft behaald.

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 2-1

San Jose versloeg Winnipeg met een powerplay goal laat in de derde periode. Die werd gescoord door William Eklund.