Liège doet het in game drie tegen Leuven


Net als in Nederland werd er een halve finale in België beslist in de derde wedstrijd in strijd om de Beker van België. Liège liet al snel blijken aan Leuven dat er weinig eer te behalen viel.

LEES OOK: Leuven dwingt wedstrijd drie af tegen Liège

Liège Bulldogs – Chiefs Leuven 5-1

Na de eerste periode stond het al 3-0 voor de mannen uit Wallonië. Twee keer Andy Kolodziejczyk en Levi Smeets produceerde de goals. 47 seconden na puck drop aan het begin van de tweede periode was het Bryan Kolodziejczyk die de 4-0 op het scorebord liet zetten in het Mediacite. Pas in de slotfase van de tweede periode wist Alec James voor de Chiefs de Luikse verdediging en goalie Troy Passingham te passeren. Als de supporters dachten het kan nog spannend worden boorde Bulldogs captain Jordan Paulus die hoop snel de grond in voor wat de supporters uit Leuven betrof. Paulus scoorde de 5-1 al na vier minuten in de laatste periode. En België mag zich op gaan maken voor een Frozen Final weer tussen Liège Bulldogs en Heylen Vastgoed HYC Herentals.

#14 Jordan Paulus Foto: Gauthier Delaite

Previous Nederland verslaat China op het WK U20
Next Daniel Sprong assist, overwinning Detroit, Craig Berube ontslagen bij St. Louis