Leuven dwingt wedstrijd drie af tegen Liège


Nadat zaterdag de eerste halve finale voor de beker van België werd gewonnen door Liège was het op zondagavond tijd voor Leuven.

LEES OOK: Gebroeders Kolodziejczyk schieten Liège naar overwinning tegen Leuven

Chiefs Leuven – Bulldogs de Liège 7-3

Na twintig minuten leek er niets aan de hand voor Liège want de tussenstand was 0-3. Jordan Paulus, Bryan Henry en Sean Montgomery hadden de Walen op een 3-0 voorsprong gezet. Ook na veertig minuten leek er niets aan de hand voor de mannen uit Liège. Leuven had twee goals gescoord in de tweede periode via Grayden Gottschalk en Seppe Vanwelssenaers. Maar twee minuten na de start van de laatste periode maakte Sean Montgomery met zijn tweede goal van de avond er al 4-2 van. Drie goals door Leuven tussen minuut 45 en 48 betekende dat de wedstrijd werd omgedraaid. Een 5-op-3 powerplay goal werd gescoord door Jacob Payette. Grayden Gottshalk deed het met powerplay goal 5-on-4 en Basim Laeremans zorgde voor de voorsprong.

Drie minuten voor tijd was het wederom Grayden Gottschalk die zijn hattrick compleet maakte. En in de laatste minuut nog een empty net goal voor Iniaz Steyaert. Twaalf december om 20:00 uur in het Mediacite wedstrijd drie. Een echte ‘Do or Die’ wedstrijd.

#19 Grayden Gottschalk Foto: Facebook Chiefs Leuven
Previous Geleen naar bekerfinale na tweede winst op Leeuwarden
Next Achtste nederlaag op rij Seattle, Edmonton wint zevende op rij