Geleen naar bekerfinale na tweede winst op Leeuwarden

De eerste wedstrijd van de halve finale om de Beker van Nederland werd nog nipt gewonnen door Geleen maar in wedstrijd twee waren ze een stuk effectiever tegen Leeuwarden.

Snackpoint Eaters Limburg – OG Capitals Leeuwarden 7-2

Geleen opent de score in de eerste periode. Binnen zes minuten weet Yevgen Fadyevyev de score te open met een strak schot. Het lukte de Eaters niet om de score uit te bouwen. Op een powerplay werd het zelfs 1-1. Joel Muizer schoot een rebound binnen. In minuut 27 weet Ben Duperreault via de five hole te scoren bij Jorrit Vos. Na wederom adressen wisselen om kerstkaarten te sturen leverde Lars van Enwegen een abuse penalty op. Leeuwarden kon niet profiteren van een 5-on-3 situatie. Dat deed even later Geleen wel. Ben Duperreault scoorde zijn tweede goal van de avond op assists van Akim Ramoul.

37 seconden na de puck drop bij de start van de derde periode was Geleen blijkbaar nog met de gedachten in de kleedkamer want Joonas Huovinen kon de aansluitingstreffer maken. Maar verder liet Geleen het niet komen. Twee keer achter elkaar goals van Ben Duperreault. Hij bracht zijn totaal op vier goals in deze wedstrijd. Een heuse tic-tac-toe goal van Akim Ramoul zorgde voor de 6-2 en Mees de Wit kreeg een vroeg kerstcadeau. Leeuwarden verloor de puck in hun eigen vak en Mees de Wit zei dank u wel. Het was zelfs een shorthanded goal. En daarmee plaatste Geleen zich voor de bekerfinale op 4 februari en kunnen zich weer net als in 2010 toen ze nog Ruijters Eaters Geleen heette de Cup winnen. Tegenstander wordt morgenavond bekend in wedstrijd drie tussen Den Haag en Heerenveen.