Tilburg maakt het verschil in tweede periode tegen Rostock


Na de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Hamm deed Tilburg het nu beter tegen Rostock in de Oberliga. En de overige uitslagen vielen ook gunstig uit zodat Tilburg nog steeds op de derde plaats staat.

LEES OOK: Tilburg krijgt deksel op de neus van Hamm

Tilburg Trappers – Rostock Piranhas 7-4

Nog steeds trad Tilburg aan met vijf ontbrekende spelers. Ties van Soest, Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Ruud Leeuwesteijn en Max Hermens zijn er nog steeds niet bij. Tilburg schoot goed uit de startblokken. In een tijdsbestek van nog geen 24 seconden in de zevende speelminuut waren het Bjorn Borgman en Delaney Hessels die de score opende voor de Trappers. Borgman kreeg de puck aangespeeld door Branden Gracel en ging op snelheid langs een Duitse verdediger en wist hij goalie Sebastian Albrecht met een strak schot te passeren. Kilian van Gorp won een battle aan de boarding en wist Delaney Hessels te bedienen die met een onetimer uithaalde. Toen waren er nog geen acht minuten gespeeld.

Een powerplay voor de Duitsers zorgde voor ‘Das Anschlusstor.’ Thomas Voronov stond vrij bij de verre paal en kon de 2-1 maken. Maar precies een minuut later kon Reno de Hondt op snelheid uitbreken en gaf een pass op maat op Noah Muller en die kon net zoals Rostock een minuut eerder deed bij de tweede paal in de verre hoek binnen tikken. Een schot vanaf de blauwe lijn door Rostocks Mark Shevyrin via een mêlee van spelers leverde de 3-2 op. Maar wederom binnen een minuut na de Duitse treffer scoorde Tilburg wederom een goal. Reno de Hondt prikte bij de tweede paal de 4-2 binnen. Reno de Hondt scoorde zijn tweede goal van de dag. Met een man meer op het ijs stond hij aan het eind van de aanval.

tekst gaat verder na de foto
#77 Reno de Hondt Foto: Arie Leeuwesteijn

26 seconden later lag de puck ook weer in het Tilburgse net. Christian Paul-Mercier ging langs een Tilburgse verdediger en kon de puck afgeven op een instormende Kevin Kunz. Kunz tekende voor de 5-3. Maar het was nog niet gedaan in de tweede periode. Jay Huisman kwam ook op de scoresheet. Op een powerplay kon hij een rebound binnen tikken op een schot van D’Artagnan Joly. 6-3 na veertig minuten ijshockey. Mathieu Tousignant scoorde tien minuten voor tijd de 6-4 waarna het laatste woord voor Danny Stempher was. Hij kon na goed werk aan de boarding achter de goal door Branden Gracel kon Stempher met een knie aan de grond met een onetimer de eindstand bepalen op 7-4.

samenvatting en persconferentie
tekst gaat verder onder de video’s

uitslagen en stand
Erfurt – Essen 3-2
Leipzig – Hamm 5-0
Halle – Scorpions 5-3
Duisburg – Herford 4-1
Herne – Indians 5-3

1. Scorpions 23-50
2. Essen 22-47
3. Trappers 24-43
4. Halle 22-38
5. Erfurt 22-38
6. Indians 22-37
7. Hamm 22-33
8. Rostock 22-30
9. Herne 22-30
10. Leipzig 22-28
11. Duisburg 22-20
12. Herford 23-8

Previous Sprong verliest met Detroit van Ottawa, Kings away streak gestopt
Next Geleen naar bekerfinale na tweede winst op Leeuwarden