Sprong verliest met Detroit van Ottawa, Kings away streak gestopt


Dag 59 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit verloor van Ottawa. De Kings hun away games win streak is gestopt op elf na de overtime nederlaag tegen New York Islanders.

LEES OOK: Edmonton verslaat Minnesota, Pittsburgh verliest van Florida

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 1-5

De komst van voormalig superster Patrick Kane lijkt het spel van de Wings nog geen goed te doen. De balans in de lijnen is in de afgelopen twee verloren wedstrijden ver te zoeken. Kane verprutste bij een 1-0 achterstand in de eerste periode bovendien een enorme niet te missen kans. Daarnaast raakten de Wings nog verder in de problemen. Na zes minuten in periode één pakte een hit van Senator Mathieu Joseph op het achterhoofd van Detroit captain Dylan Larkin (de man in vorm) helemaal verkeerd uit. Larkin stortte pal voor de neus van Ottawa-goalie Joonas Korpisalo (30 saves, .968%) bewusteloos op het ijs nadat hij ook nog eens een cross-check van Ottawa-speler Parker Kelly had ontvangen. Tot slot viel Senator-verdediger Artem Zub (100 kilo) bovenop de bewusteloze Larkin. Wings-aanvaller David Perron verloor zijn zelfbeheersing en beukte Zub vol in zijn gezicht met een match-penalty voor Perron tot gevolg. Ondertussen werd Larkin door de artsen op het ijs verzorgd. Hij kon met hulp van teamgenoten uiteindelijk van het ijs gehaald worden maar is voorlopig met een undisclosed upper-body injury uitgeschakeld. Men vermoedt en vreest tevens voor hoofdletsel maar er is nog geen actuele status vrij gegeven. Wel is zeker dat Larkin na aankomst in de kleedkamer nog langdurige medische zorg heeft gekregen (bron: Detroit Free Press, www.eu.freep.com.). Wings-goalie Alex Lyon werd vervangen nadat vier van de 25 schoten zijn doel in waren gevlogen. Zijn vervanger James Reimer hield de overige elf schoten van de Senators wel tegen. De Senators bouwden uiteindelijk een voorsprong van 4-1 op. In periode drie, met nog ruim drie minuten op de klok, koos Wings- coach Derek Lalonde voor een empty net-strategie. Ottawa was er als de kippen bij om de beslissende 5-1 in het lege Detroit-doel te deponeren. In een voor de Wings dramatisch slechte wedstrijd scoorde Kane (-2) in de eerste periode tijdens een 4 on 3 powerplay. Daniel Sprong kwam tot ruim 15 minuten ijstijd tijdens 22 shifts. Sprong noteerde een minus een.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Boston Bruins – Arizona Coyotes 5-3

Diamond David Pastrnak gaf weer eens de doorslag in een wedstrijd voor de beren uit Boston. Met twee goals en een assist legde hij de Coyotes op hun rug. Het was zeker geen walk in the park voor Boston maar de extra klasse van Diamond Dave bleek te veel van het goede voor Arizona.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 1-6

Aan de hand van captain Mark Stone (goal en een assist) doofden de golden boys from Vegas al snel de sterretjes uit Dallas. De cowboys werden op beschamende wijze van het ijs getikt: 6-1.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – New Jersey Devils 2-4

In dit verhitte duel was het Jesper Bratt die met satanische precisie de vlammetjes uit Calgary smoorde. Met een goal, een assist en een keurige +2 bleek hij de dodelijkste New Jersey Devil. Voor Calgary resteerde alleen de smeulende asresten van een verloren wedstrijd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2-3 SO

De Canadiens mogen goalie Cayden Primeau op hun knieën danken. Met 46! saves (.958%) hield hij Montréal in de wedstrijd. Hoe hard de Sabres ook inbeukten op de defensie van de Canadiens, veel verder dan twee treffers kwamen ze niet. In de shoot-out schoot Canadian Juraj Slafkovsky met zijn winnende treffer de laatste Buffel van het ijs. Het winnende punt gaat in de tas van Primeau dus mee naar Canada.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Toronto Maple Leafs – Nashville Predators 4-0

Terwijl Leafs-lieveling Joseph Woll week tot week is vanwege een verstuikte enkel, pakte zijn vervanger Ilya Samsonov meteen een shut-out tegen de Predators. Daar hoefde Ilya niet hard voor te werken; Nashville kwam slechts tot achttien schoten op het doel van Toronto. Voor de Leafs had Austin Matthews het op zijn heupen. Met twee treffers was hij the man of the match.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Rangers – Washington Capitals 0-4

In Washington kwamen de Rangers maar niet tot scoren. Grote man bij de Capitals was goalie Charlie Lindgren die met 31 saves een prachtige shut-out noteerde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Islanders – Los Angeles Kings 3-2 OT

Bij aanvang van periode drie waande Los Angeles zich met een 2-0 voorsprong de koning te rijk in New York City. Islanders-aanvaller Anders Lee (twee goals) verstoorde die droom in die derde periode op ruwe wijze. In overtime onttroonde New Yorker Jean Gabriel Pageau met zijn beslissende treffer de Kings definitief. Een puntje als schrale troost kon mee terug naar Los Angeles. De volle buit bleef in New York.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Chicago Blackhawks – St Louis Blues 3-1

Door twee assists van Chicago-verdediger Nikita Zaitsev en een waanzinnig fraaie score qua reddingen van zijn goalie Petr Mrazek (38 saves!) konden de Blackhawks de scalps van St. Louis in Chicago houden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 5-2

In Colorado zagen ze vooral de pucks van Phillie-aanvaller Travis Konecny vliegen. Zijn twee treffers waren doorslaggevend voor de overwinning van Philadelphia. De 36 saves van Flyers-goalie Carter Hart waren ook niet onbelangrijk. De Avalanche-aanvallers liggen vannacht waarschijnlijk wakker van hun gemiste doelpogingen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 4-3

De drie musketiers van de Canucks waren ontegenzeggelijk Elias Petterson (goal, assist en +3), Sam Lafferty (goal, assist en +3) en Ilya Mikleyev (goal, assist en +3). Hun aanwezigheid op het ijs betekende gegarandeerd trouble in paradise voor de Hurricanes. Dus geen punten voor Carolina dankzij de stickhandling van die drie musketiers uit Vancouver.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Seattle Kraken – Tampa Bay Lightning 3-4 OT

En weer een nederlaag voor Seattle. Tampa-Sniper Nikita Kucherov timmerde met twee goals (waaronder de overtime bliksemschicht) weer wat nagels aan de ontslagkist van Seattle-general manager Ron Francis. Missen ze daar hun vierde lijn al (Morgan Geekie, Ryan Donato en Daniel Sprong)?  Van enige diepte in het spel is bij de Kraken al weken geen sprake meer.

 

Previous Gebroeders Kolodziejczyk schieten Liège naar overwinning tegen Leuven
Next Tilburg maakt het verschil in tweede periode tegen Rostock