Achtste nederlaag op rij Seattle, Edmonton wint zevende op rij


Dag 60 van de NHL had acht wedstrijden waarbij de Oilers voor de zevende keer op een rij wonnen. De New York Rangers de L.A. Kings met 4-1 versloegen en Seattle de achtste nederlaag op een rij leed.

LEES OOK: Sprong verliest met Detroit van Ottawa, Kings away streak gestopt

Columbus Blue Jackets- Florida Panthers 2-5

In Columbus werden de blauwbloezen gekrabd, geslagen en gebeten door de wilde katten uit Florida. Het scherpst waren de klauwen van Panthers Sam Reinhardt (vier assists, career-high) en Aleksander Barkov (goal en twee assists).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Edmonton Oilers – New Jersey Devils 4-1

Met deze ruime overwinning klopt Edmonton weer op de deur van de play-offs. Heel langzaam kruipen de Oilers richting de wild-card status. Het einde lijkt nog niet in zicht van deze geoliede wederopstanding. Superstar Connor McDavid was de gevierde man voor Edmonton met een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Montreal Canadiens – Nashville Predators 1-2

Bij de roofdieren uit Nashville was de sissende slang Colton Sissons die met twee treffers de Canadiens op dodelijke wijze uit de wedstrijd beet. De 36 saves van Nashville-goalie Juuse Saros was de andere doorslaggevende factor voor het verlies van Montreal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Rangers -LA Kings 4-1

In één van de tien speciale outfits voor dit jaar tikten de Rangers de troonloze koningen uit LA van het ijs. Mika Zibanejad (één goal) speelde de hoofdrol in deze nederlaag van de Kings. Naast zijn treffer beukte Zibanejad hoogstpersoonlijk LA-aanvaller Philip Danault (één goal) uit de wedstrijd met een dubieuze hit in diens gezicht.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Washington Capitals 2-4

De Capitals lieten de Blackhawks kansloos in Chicago. Grote man bij Washington was Nic Dowd (twee goals). Ondanks de nederlaag scheen het talent van Blackhawk Connor Bedard met twee assists weer op volle kracht.

tekst gaat verder onder de video

 

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 2-4

Alle eendjes zwemmen in het water..… Ja maar winnen is er al een hele tijd niet meer bij voor de kwakende vogels. Winnipeg maakte in periode drie Peking Duck van Anaheim. De vier onbeantwoorde treffers van de Jets kwamen op naam van Nino Riederreiter, Morgan Barron, Gabriel Vilardi en Mark Scheifele (epmty net).

tekst gaat verder onder de video

 

Seattle Kraken – Minnesota Wild 0-3

Seattle stevent af een evenaring van het dieptepunt van het eerste seizoen. Nog twee nederlagen en dat record is geëvenaard. Onzekere verdedigers en aarzelende aanvallers maakten de Kraken futloos en angstig. De 23 (geweldige) reddingen van Kraken-goalie Joey Daccord bleken niet genoeg. Minnesota-goalie Filip Gustavsson pakte met 24 saves een fraaie shut-out.

tekst gaat verder onder de video

 

Vegas Golden Knights – San José Sharks: 5-4 SO

Haaien bijten terug. Ook die uit San José. Terwijl de ridders uit Vegas in een bespottelijke outfit met gouden helmpjes na de 4-2 voorsprong dachten uit te buiken, sloegen de Sharks genadeloos toe: 4-4. Nadat Jonathan Marchessault (twee goals) de 4-2 noteerde, sleepten de tijgerhaaien via Calen Addison (eerste goal van het seizoen) en Mike Hoffman (twee goals) een puntje uit het vuur. Pas tijdens de shoot-out vilden de Ridders de Haaien. De 35 saves en de shoot-out-skills van Vegas-goalie Jiri Patera gaven dus de doorslag.

 

Previous Leuven dwingt wedstrijd drie af tegen Liège
Next Nederland U20 maakt valse start op wk tegen Engeland