Nederland U20 maakt valse start op wk tegen Engeland

Het IIHF wereldkampioenschap U20 Divisie II groep A voor Nederland startte tegen het thuisland Groot Brittannië met een 4-1 nederlaag.

Groot Brittannië –  Nederland 4-1

Dat het maar 4-1 is geworden is aan een man te danken. Goalie van Molndal Hockey in Zweden Sam Luitwieler die 50! saves maakte. Nederland atond al binnen vier minuten met 2-0 achter. Twee straffen voor Nederland werd afgestraft door de Britten. Kell Beatie scoorde de eerste powerplay goal en Jack Hopkins deed dat voor de tweede goal.

Halverwege de eerste periode was het Maxime Rentmeester spelend bij Bishop Kearney Selects Boys die de score op het bord zette voor Nederland. Jelle Noblesse van Snackpoint Eaters Limburg won de face-off, en Rentmeester haalde uit vanaf de rand van de rechter face-off cirkel. En liet met een vlammend schot goalie Benjamin Norton kansloos. Lang kon Oranje niet genieten van de aansluitingstreffer. Men kreeg de puck maar niet het verdedigingsvak uit. En een schot vanaf de blauwe lijn kwam via de rebound bij Mackenzie Stewart en hij wist van dichtbij Sam Luitwieler kansloos.

Groot Brittanië maatje te groot

De tweede periode bleef doelpuntloos terwijl de Britten toch achttien schoten wisten af te vuren op het Nederlandse doel. Nederland kwam tot een schot op doel. Het overwicht van de Britten was duidelijk. Nederland moest in de tweede periode twee keer op de penalty kill en de Britten een keer. In de derde periode scoorde de Britten nog een keer. In minuut vijftig kreeg men een face-off voor een offside call van Nederland. De Britten wonnen de face-off en een schot van Bernard Brown leverde een rebound op voor Lucas Price en die had twee pogingen nodig om van dichtbij de eindstand al op het scorebord zette in de Ice Bowl. De Britten kwamen in de wedstrijd tot 54 schoten terwijl Nederland er negen afvuurde. Vanmiddag 12 december om 17:30 uur wedstrijd twee tegen China. China versloeg Spanje met 5-1. Ook dit zal weer een lastige wedstrijd worden want China en Groot Brittannië zijn de kanshebbers voor de titel.