Herentals wint in overtime van Mechelen en gaat naar Frozen Final


Heylen Vastgoed HYC Herentals had overtime nodig in wedstrijd twee tegen Mechelen Golden Sharks om zich voor de beker van België finale te plaatsen.

LEES OOK: Herentals slaat toe in slotminuten tegen Mechelen

Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks 4-3 OT

Mechelen ging ook in deze wedstrijd weer goed van start. Na de eerste twintig minuten stond er 0-2 op het scorebord van het Netepark. Na zeven minuten op een powerplay was het Vadim Gyesbreghs die de Mechelaren op voorsprong zette. Jorre Blomme maakte er vlak voor de eerste break 2-0 van. Pas laat in de tweede periode kon HYC de aansluitingstreffer maken. Op de powerplay na een straf voor Sharks Sandro Bosmans kon Ben Coolen de 1-2 maken. Dat was net na halverwege de tweede periode. Hij schoot de puck in de bovenhoek achter Riku Christian Lindroos. Bij aanvang van de derde periode was het Mechelen wat de score uitbouwde. Terwijl HYC captain Mitch Morgan in de ‘Sin Bin’ zat voor een tripping penalty kon Mechelen de score naar 3-1 tillen.

Roberts Baranovskis schoot de puck hard achter Andrew Masters. Toch kwam Herentals weer terug net als in de heenwedstrijd. Mitch Morgan gaf een mooie pass vanaf rechts naar de in het midden vrijstaande Roope Juhani Niskanen en die wist de puck zodanig van richting te veranderen dat de aansluitingstreffer een feit werd. Mechelen beleefde wel een déjà vu in de slotminuten. Net als in wedstrijd een kregen twee spelers kort achter elkaar een penalty. Verners Egle voor illegal equipment en Jakob Huyghe voor roughing. Bij de 5-on-3 kon Mitch Morgan de 3-3 binnen schieten. Alhoewel de allerlaatste kans in de wedstrijd nog voor Mechelen was kon een overtime niet ontlopen worden. Daarin lag het momentum bij HYC. Wie anders dan de ervaren Alexander Vasilyev zette Mechelen goalie Riku Christian Lindroos met een schijnbeweging aan de kant en kon zo de game winning goal scoren.

#10 Alexander Vasilyev Foto: Kurt Tops

 

 

Previous Nederland U20 maakt valse start op wk tegen Engeland
Next Nog een Duits team wil zich aanmelden bij de BeNe League