Rangers en Bruins winnen, Vegas verliest virtueel derde


Dag 65 van de NHL had zes wedstrijden waarbij de top drie weer dichter bij elkaar kruipt na het verlies van Vegas en de winst van New York Rangers en Boston Bruins. Coyotes goalie Connor Ingram pakte zijn derde shutout van het seizoen.

LEES OOK: Sprong verliest met Detroit, Vasilevskiy wint wedstrijd voor Tampa met 53 saves

New York Rangers – Anaheim Ducks 5-1

In een bruisend Madison Square Garden plukten de Rangers de eenden uit Anaheim helemaal kaal. Mika Zibenejad (goal en een assist) en Chris Kreider (twee goals) waren de sterkhouders voor New York in deze wedstrijd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 5-6 OT

In een ijzingwekkende thriller ontsnapten de roofdieren aan een verwoestende orkaan die in Carolina over de ice rink blies. De defensie van Nashville verweerde zich kranig tegen de aanvalslust van de Hurricanes. Mede daardoor hoefde Roofdier-goalie Kevin Lankinen maar 26 saves te maken. Bij Nashville is superstar Filip Forsberg het overtime-wapen. Voor de derde maal dit seizoen bleek zijn shot wederom dodelijk voor de tegenstander. Bij Carolina was Martin Necas met een goal en een assist het meest succesvol.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Islanders – Boston Bruins 4-5 SO

De beren uit Boston ontsnapten aan een nederlaag in New York, Met een lawine aan powerplay-goals hielden beide teams elkaar in evenwicht ondanks het feit dat de Islanders de hele wedstrijd dominant waren. Uiteraard was het Diamond Dave David Pastrnak die met een goal, een assist en de beslissende derde ronde in de shoot-out New York in eigen huis met lege handen achter liet.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Dallas Stars – Ottawa Senators 5-4

In een waar doelpuntenfestijn bleek Dallas de lucky star van de avond. Matt Duchene (goal en een assist) was the man of the match voor de sterren uit Texas. Toch leed Dallas een groot verlies. Stars-goalie Jake Oettinger verliet na twee tegentreffers in de eerste periode het veld met een onderlichaam blessure. Zijn vervanger Scott Wedgewood kwam tot 25 saves.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – San José Sharks 1-0

Na drie nederlagen op rij bezorgde Matias Maccelli met de enige goal van de wedstrijd de Coyotes de volle winst. Zijn goalie Connor Ingram pakte zijn derde shut-out van het seizoen en staat daarmee aan kop (samen met Thatcher Demko Vancouver en Tristan Jarry Pittsburgh).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres 2-5

De golden boys uit Vegas waren na periode twee blijkbaar vergeten dat er nog een derde periode gespeeld moest worden. In die periode onthoofde Buffalo met haar vlijmscherpe sabels de ridders uit Vegas. Vier unanswered treffers zetten de wedstrijd volledig op zijn kop. Casey Mittelstadt (twee goals) en Devon Levi (goal en een assist) waren de dodelijkste buffels. Het geluk was voor Vegas gisteren in het casino te halen en overduidelijk niet op de ijsbaan.

Previous Nederland start OKT uitstekend tegen Georgie
Next Nederland verpulvert Thailand met recordzege