Oppermachtig Trappers slacht slordig Herne af


Na de uitglijder bij Hannover Scorpions reisde Tilburg Trappers af naar Herner EV. Op voorhand geen makkelijke tegenstander om terug in de ‘winning mood’ te komen. Een complete off-day voor de mannen van coach, Danny Albrecht gaf de Brabanders de mogelijkheid om de nare nasmaak van vorige week bij Scorpions weg te spoelen. Trappers verpulverde Herner en won met maar liefst 1-7.

Powerplay goal

In de openingsfase leek het erop dat Herner, het Trappers heel lastig zou maken. De openingstreffer leek ook, heel even, door de gastheren gescoord te worden. Echter was de puck nog niet over de lijn geweest en liet de scheidsrechter het spel doorgaan. Daardoor veranderde het juichen naar een protest vanaf de bank van Herner. Vervolgens was het een paar minuten later wel raak, aan de andere kant. Danny Stempher die op een behendige wijze de puck aan Diego Hofland gaf, die uiteindelijk de puck weer bij Stempher kreeg en hem vervolgens alleen moest binnen tikken.

Tekst gaat verder na de video

Pas enkele minuten na de openingstreffer waarbij het niveau tussen Trappers en Herner steeds groter werd, kwam de thuisploeg met een antwoord. Vanuit de rebound kon Patrick Asselin doodeenvoudig de puck binnen tikken. Uiteindelijk werd deze eenvoudige goal, de laatste goal die de thuisploeg wist te scoren.

Tekst gaat verder na de video

Richting het einde van de periode lukte het Trappers om wederom op voorsprong te komen. Na een flinke uithaal van Giovanni Vogelaar wist Kevin Bruijsten de puck van richting te veranderen waardoor het eerste powerplay doelpunt van het seizoen een feit werd.

Tekst gaat verder na de video

Schiettent

Waar Herner in de eerste periode nog wat tegenstand kon bieden, was het in de twee periode niet om aan te gluren. Zelfs de hulp vanuit de arbitrage die af en toe wat makkelijk straffen weggaf, wisten de Duitsers niet op gelijke hoogte te komen. Tot overmaat van ramp voor de gastheren, liep de Oberliga Nord kampioen van vorig seizoen uit naar 1-5. Al vrij snel in het begin van het middenstuk verdubbelde teamcaptain Mickey Bastings de marge van één naar twee doelpunten. Een snoeiharde uithaal tijdens een powerplay voor de Tilburgers, zorgde wederom Kevin Bruijsten voor een mutatie op het scoreboard.

Tekst gaat verder na de video

In de absolute slotfase an het middenstuk, drie seconden voor tijd wist Reno de Hondt de 1-5 binnen te schieten. Zo werd met nog één periode te gaan, de wedstrijd beslist. Herner was slordig en kon totaal niets inbrengen tegen het prijsschieten van de Tilburgers.

Over en uit

Ook in de derde periode werd al vrij snel Bjorn Linda gepasseerd. Door de panklare voorzet van Bruijsten, wist Alexei Loginov zonder aan te leggen het bevroren rubber achter de onfortuinlijke Linda.

Tekst gaat verder na de video

Met dertien minuten te gaan schoot Tijn Jacobs, nadat Ties Van Soest een poging deed, de puck koelbloedig binnen. De 1-7 die door Jacobs op het scoreboard werd gezet kwam niet meer in gevaar. Herner EV die een absolute off-day beleefde wist zelfs tijdens een anderhalve minuut durende dubbele powerplay niet tot scoren te komen. Voor de Tilburgers een fijne wedstrijd in het drukke ‘reisprogramma’ waarbij voorlopig alleen uitwedstrijden worden gespeeld en de groepstraining ook in Duitsland wordt gehouden.

Erfurt

Trappers reist vrijdag wederom af naar het verre Erfurt. Daar spelen ze voor de tweede keer dit seizoen tegen de Black Dragons. Anderhalve week geleden werd er door de blauw-gelen nog met 1-4 gewonnen.

Previous Guus van Nes begint aan nieuw, onzeker seizoen bij Quinnipiac Bobcats
Next Unieke reeks voor SDE HF, twee goals Wielenga