Trappers verliest op bezoek bij Hannover Scorpions


Zondagavond, tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers tegen Hannover Scorpions. Na een pittige strijd moest de blauw-gele brigade zich gewonnen geven. Het duel eindigde in een 3-1 overwinning voor de Scorpions.

Lees ook: derde overwinning op rij voor Trappers

Aan elkaar gewaagd

In het begin had Trappers de overhand, maar Scorpions zat er bovenop. Halverwege de periode wist Hannover een grote kans te creëren, maar goalie Ian Meierdres kon de puck uit het netje houden. Later zijn beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Vijf minuten voor het einde van de periode had Hannover wederom een goede kans, maar de rebound wilde er met hulp van de paal niet in. Ook goalie Brett Jaeger wist alle Tilburgse schoten eruit te houden. Eerste ruststand: 0-0.

Ian Meierdres

Hannover bij de les

Binnen enkele minuten was het eerste doelpunt een feit. Ties van Soest schoot op fraaie wijze de 0-1 binnen voor de Tilburgers. Scorpions wist veel druk te zetten tijdens de power play en even later werd dat beloond. Mario Trabucco tekende voor de gelijkmaker. Hannover wist de fouten van Tilburg goed af te straffen en dat werd ook duidelijk. Enkele seconden na de gelijkmaker werd de 2-1 gemaakt door Christoph Koziol. Een paar minuten verder verscheen de 3-1 bijna op het scorebord, maar de goal werd afgekeurd vanwege een high-stick.

Tekst gaat verder na de video’s

0-1 Tiest van Soest

1-1 Mario Trabucco

2-1 Christoph Koziol

Empty netter

Tilburg zette Hannover met de rug tegen het glas. De Brabanders kregen kansen voldoende op de gelijkmaker, maar het vizier stond niet scherp genoeg. Hannover nam gedurende de periode het initiatief over. Uiteindelijk besloot coach Bo Subr om Meierdres uit het doel te halen op jacht naar de gelijkmaker. Het mocht niet baten, want anderhalve minuut voor het einde maakte Robert Peleikis via een empty netter de 3-1.

Komende vrijdag staat er voor Trappers geen wedstrijd op de planning. Op zondag zullen ze het opnemen tegen het altijd listige Herner EV.

Previous Trappers wint zonder moeite op bezoek in Erfurt
Next Doelpuntenregen voor SDE in winst op koploper Lulea en concurrent MODO