Trappers wint zonder moeite op bezoek in Erfurt


Gisterenavond werd de tweede ‘thuiswedstrijd’ van Tilburg Trappers in Erfurt gespeeld. Vanwege de huidige coronamaatregelen waren de mannen van TecArt Black Dragons de gastheren in plaats van de mannen in het blauw en geel. Onder leiding van oud Trappers speler, Raphael Joly moest TecArt Black Dragons zich uiteindelijk gewonnen geven. Het werd 1-4 voor de Oberliga Nord Kampioen van vorig seizoen.

Herkansing

De gastheren klapten er vanaf dat het bevroren rubber het ijs raakte er vol op. Echter ontbrak de kwaliteit waardoor er totaal geen goede kansen werden gecreëerd. Toen de storm uit Erfurt ging liggen, ging Tilburg Trappers op zoek naar de openingstreffer. Ook de Brabanders slaagden er niet in om op een snelle voorsprong te komen. Zowel Ruud Leeuwesteijn als zijn ‘concullega’ aan de overkant moesten na de openingsfase af en toe aan de bak. Uit een goede kans voor de Black Dragons wist Diego Hofland alleen op de goalie af te rijden. De goalie wist het hoofd koel te houden maar moest daarna toch buigen. Uiteindelijk lukte het Hofland om de 0-1 na goed voorbereidend werk van Ninho Hessels binnen te tikken. Een straf in de slotfase voor de Tilburgers, bracht de voorsprong niet in gevaar.

Tekst gaat verder na de video.

0-1 Diego Hofland

Schiettent

Het middenstuk was een absolute schiettent. Black Dragons kwam niet veel voor de goal van Leeuwesteijn, maar als ze in de buurt kwamen, waren ze wel gevaarlijk. Toch wisten de Dragons niet op gelijke hoogte te komen. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg maakte Reno de Hondt binnen vier minuten tijd twee doelpunten. De 0-3 werd uit een schot van Jonne De Bonth op goal geschoten, De Hondt wist net voordat de puck de goalie bereikte, van richting te veranderen. Daarop was de goalie kansloos en moest de puck dan ook uit zijn goal halen.

 Tekst gaat verder na de video.

0-2 en 0-3 Reno De Hondt

Bij Erfurt rommelde het achterin. Daardoor kreeg Trappers kans na kans om de voorsprong te vergroten. Toch was het de Litouwse import, Arnoldas Bosas die de sterk keepende Leeuwesteijn wist te passeren.

Tekst gaat verder na de video.

1-3 Arnoldas Bosas

In de absolute ‘dying seconds’ schoot Jonne De Bonth zijn team weer terug op de comfortabele marge van drie doelpunten. De Bonth werd na een prima assist van De Hondt, alleen voor de goalie gebracht die uiteindelijk de schade niet kon beperken.

Tekst gaat verder na de video.

1-4 Jonne de Bonth

Uitspelen

Net zoals in de tweede periode maakte vooral de bezoekers de dienst uit. Op enkele kansen na bracht Erfurt weinig gevaar met zich mee. Het enige gevaar wat dan uit de Duitse ploeg kwam, werd gewoon keurig door Leeuwesteijn gestopt. Ook bij Trappers leek het gevoel te heersen dat de winst al ‘in the pocket’ was. Er werd rustig uitgespeeld en daardoor eindigde de wedstrijd zoals ook de tweede periode eindigde. Het werd 1-4.

Hannover Scorpions

Zondag reizen de Tilburgers wederom richting Duitsland. Daar spelen zij tegen Hannover Scorpions. Als Tilburg Trappers bij de Scorpions weet te winnen, mogen zij zich zondagavond Tabellenführer noemen.

Previous Tilburg Trappers wint spannend duel bij Hammer Eisbären
Next Trappers verliest op bezoek bij Hannover Scorpions