Tilburg Trappers wint spannend duel bij Hammer Eisbären


Zondagavond 8 november, wederom tijd voor een nieuwe competitiewedstrijd voor Tilburg Trappers. Ditmaal tegen Oberliga nieuwkomer Hammer Eisbären. Door de Coronamaatregelen in Nederland is deze thuiswedstrijd in een uitwedstrijd veranderd. Het werd een spannende wedstrijd en zelfs een heuse battle of the goalies. Tilburg won in de shootout met 1-2.

Rustig maar sterk

In de eerste periode leek Trappers enigszins sterker te beginnen maar dat was na enkele minuten alweer voorbij. Een rustig maar sterk begin voor deze wedstrijd. Tilburg leek zijn powerplays niet te kunnen benutten. En de kansen die werden gecreëerd, werden door goalie Ilya Sharipov keurig uit de goal gehouden. Captain Mickey Bastings wist gevaarlijk dichtbij te komen maar mocht niet raak schieten. Vervolgens kon Hammer dichtbij komen maar ook goalie Ruud Leeuwesteijn wist zijn doel prima te verdedigen.

Tilburg Trappers
Mickey Bastings. Foto: Arie Leeuwesteijn

Snel handelen

Snel handelen, dat is wat Hammer deed in de tweede periode. Met nog geen minuut verder lukte het Samuel Dotter om de Tilburgse verdediging te passeren en de 1-0 te maken. De brigade van Bo Subr leek zich snel weer op scherp te stellen. Ze wisten vaak dichtbij te komen maar Sharipov bleef zijn doel schoon houden. Aan het einde van de periode kreeg Jordy Verkiel vijf minuten en een game misconduct voor een crosscheck.

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Gelijkmaker

Tijdens de derde periode wist Tilburg weer de overhand te nemen. Halverwege de periode was het dan ook Danny Stempher die de gelijkmaker mocht noteren, 1-1. De puck bleef daarna veel op en neer gaan en beide teams hadden kans om het volgende doelpunt te scoren. Beide goalies stonden zo goed dat het ondertussen een heuse battle of the goalies was geworden. Een minuut voor het einde leek Hammer de treffer te maken maar Leeuwesteijn wist de puck uit het netje te houden. Daarna klonk het fluitsignaal, door naar de overtime.

Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Overtime

De spannende strijd ging door in de overtime. Wederom bewezen beide goalies zich. Trappers had een powerplay voordeel maar wist niet raak te schieten. Ditmaal was het Sharipov die enkele seconden voor het einde de puck klem wist te houden. Door naar de shootout.

Diego Hofland
Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Shootout

In totaal mochten beide partijen vijf keer schieten. De eerste vier waren voor beide kanten mis. Voor de vijfde penalty mocht Trappers als eerste schieten. Diego Hofland kon raak schieten en bracht daarmee Tilburg op een voordeel. Vervolgens wist Hammer niet te scoren en zo kwam de wedstrijd op zijn einde met een 1-2 overwinning voor Tilburg.

Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen TecArt Black Dragons Erfurt op het programma.

 

 

Previous Trappers wint openingsduel overtuigend bij Hannover Indians
Next Trappers wint zonder moeite op bezoek in Erfurt