Trappers wint openingsduel overtuigend bij Hannover Indians


Alhoewel Tilburg Trappers vanwege de huidige corona-maatregelen nog steeds niet in teamverband mag trainen en spelen in eigen land, is de Oberliga vrijdagavond begonnen. De Brabanders zullen de komende tijd alleen maar uitwedstrijden spelen. Er werd afgetrapt met de topper tegen Hannover Indians. Met Giovanni Vogelaar die sinds deze week aan de selectie is toegevoegd, wisten de mannen in het blauw en geel met 1-4 te winnen.

Gio’s Goal

Net nadat de puck op het ijs kletterde was het Reno De Hondt die als eerste de kans had om de score te openen. Daarna was het Indians die op zoek ging naar de openingstreffer. Diverse foutjes achterin bij de Oberliga Nord kampioen van vorig seizoen zorgden voor penibele situaties. Echter wist Ian Meierdres de schade te beperken door met prima reddingen de puck continu te keren. Uiteindelijk konden de Brabanders gebruik maken van een aantal powerplays. Eén van de powerplays ontstond dankzij een straf voor oud Trappers speler, Parker Bowles. Echter wisten ze niet van de powerplays te profiteren.

Parker Bowles met Reno de Hondt en Danny Stempher (seizoen 2017-2018)

Een aantal minuten voor het einde van de eerste periode schoot Giovanni Vogelaar met zijn handelsmerk; een slapshot raak. Het verwoestende schot zorgde voor de 0-1 voorsprong.

Trappers sleepte dankzij twee goede penaltykills de voorsprong over de streep richting eerste pauze.

Dying seconds

Het spel in het middenstuk ging op en neer. Beide teams kwamen tot goede kansen. Uiteindelijk was het Diego Hofland die het bevroren rubber in de rechter hoek voor de 0-2.

Uiteindelijk was het oud-Trappers speler Parker Bowles die met een snoeihard schot de aansluitingstreffer maakte. Doordat Meierdres de puck niet zag aankomen, kon hij de puck niet meer keren.

Terwijl de laatste seconden van de tweede periode wegtikten, bracht Jordy Van Oorschot de marge weer naar twee doelpunten.

Parker Vs. Ian

In de slotperiode was het vooral Tilburg Trappers dat de dienst uitmaakte. Na amper een halve minuut werd de 1-4 binnengeschoten na heerlijke assists van Raymond van der Schuit en Reno De Hondt. Het was teamcaptain Mickey Bastings die mocht afdrukken.

Trappers oogde hongerig en ging op zoek naar de vijfde treffer. Doordat Tilburg een aantal straffen kreeg viel die treffer niet. De thuisploeg wist het de Tilburgers niet heel moeilijk te maken in overtal. Zelfs een penaltyshot, genomen door Parker Bowles, werd door Meierdres koelbloedig gekeerd. Uiteindelijk werd de wedstrijd heel rustig uitgespeeld. Al met al een prima, verdiende 1-4 zege voor de Tilburgers.

Penalty shot save Ian Meierdres

Interviews

Interview na de eerste periode:

Interview na de tweede periode:

Interview na de wedstrijd:

Aankomende zondag speelt Tilburg Trappers tegen Hammer Eisbären. De nieuwkomer verloor met 0-3 van Saale Bulls Halle. Doordat de Coronamaatregelen het niet toelaten voor Trappers om thuiswedstrijden te spelen, is deze thuiswedstrijd omgezet naar een uitwedstrijd.

Previous Giovanni Vogelaar op uitleenbasis terug bij Tilburg Trappers
Next Tilburg Trappers wint spannend duel bij Hammer Eisbären