Giovanni Vogelaar op uitleenbasis terug bij Tilburg Trappers


Giovanni Vogelaar
Foto: Arie Leeuwesteijn

Op 30 juni werd bekend dat Giovanni Vogelaar zou aansluiten bij CAIROX HIJS Hokij. Vandaag is alles anders. Niet Den Haag, maar het vertrouwde Tilburg zal het komende seizoen de thuishaven zijn van de verdediger. Deze middag werden de laatste formaliteiten gladgestreken tussen de club en speler, die op uitleenbasis voor de Brabanders uit zal komen.

Lees ook: Vogelaar kiest voor Oostenrijks avontuur

VOGELAAR: VIJFDE SEIZOEN

Het wordt het vijfde seizoen in Tilburgse dienst voor de 24-jarige verdediger. Na een jaar in Oostenrijk besloot hij om terug te keren in Nederland, maar door alle Coronaperikelen ligt het Nederlandse ijshockey plat. Vogelaar kiest dus voor een hernieuwd avontuur met Trappers op amateurbasis, mede door constructief meedenken vanuit Den Haag. De verdediger keert terug in De Uithof, op het moment dat CAIROX HIJS Hokij aan één van de eigen competities begint. De Brabanders gaan komende vrijdag wél aan de Oberliga beginnen, maar spelen voorlopig geen thuiswedstrijden door de maatregelen van de Nederlandse regering.

Tekst gaat onder de foto verder

Giovanni Vogelaar
(Foto: Arie Leeuwesteijn)

In zijn eerste vier seizoenen in het shirt van Trappers speelde hij 237 wedstrijden in de Oberliga. De verdediger met het snoeiharde schot, kwam tot 146 punten (37G, 109A). Vooral in zijn laatste Tilburgse seizoen was de verdediger productief. In 65 wedstrijden scoorde hij 13 keer en vertrokken er 43 assists van zijn stick. Met 56 punten was hij de meest scorende verdediger.

Tekst gaat onder het interview verder

DIRECT INZETBAAR?

Vogelaar is hoogstwaarschijnlijk direct inzetbaar voor Tilburg Trappers in de Oberliga. Dat betekent dat de Haagse defender morgen al in actie zal komen in de uitwedstrijd van de Brabanders tegen Hannover Indians.  “Ik ben ontzettend dankbaar dat Den Haag mij de kans biedt weer te kunnen hockeyen.’ Het gaat mij er vooral om dat ik weer het spel kan spelen dat ik eigenlijk altijd heb gespeeld. Lekker spelen en lol maken met de jongens. Ik kijk alweer uit naar de lange busreizen.”

‘Lichamelijk en conditioneel ben ik in orde. De training gisteravond ging ook goed. Nu zien hoe het in de wedstrijd zal gaan. Ik heb er onwijs veel zin in dus daar zal het niet aan liggen.”

Previous SDE HF wint en schuift door naar zevende plek
Next Trappers wint openingsduel overtuigend bij Hannover Indians