SDE HF wint en schuift door naar zevende plek


Marée Dijkema, Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers wisten met SDE HF te winnen. De drie andere Oranje internationals kwamen vanwege dezelfde redenen als vorige week niet in actie.

SDE HF – AIK 3-2 OT

De betere ploeg won de derby tussen SDE HF en AIK. De speelsters van SDE moesten daarvoor wel hun veerkracht en vastberadenheid laten zien. Het was niet alleen een derby maar ook een duel om de zevende plek in het klassement.

Voor sommige speelsters, zoals Vendela Olsson, die uit Stockholm komt, is het spelen van de derby een speciaal gebeuren. Marée Dijkema kijkt daar wat anders tegen aan: “Het is natuurlijk leuk om te winnen in een derby maar voor mij persoonlijk is het niet meer speciaal dan andere wedstrijden. We willen een goed seizoen neerzetten dus alle wedstrijden zijn voor ons even belangrijk.”

Om die winst binnen te halen moest er als eerste een 0-1 achterstand worden weggewerkt nadat AIK in de 38e minuut de voorsprong had genomen. Anderhalve minuut later was het Julie Zwarthoed die Leanne Ganney een mooie assist gaf die Ganney feilloos binnenwerkte; 1-1.

In de derde periode kwam SDE verdiend op 2-1 dankzij een treffer van Alexandra Andersson. Lang wist de thuisploeg deze voorsprong vast te houden. Waar SDE vorige week in de laatste minuut een overtime wist af te dwingen tegen Leksands IF, was het deze keer AIK die dat kunstje flikte tegen SDE. Met nog dertig seconden op de klok en de goalie op de bank voor een extra aanvalster werd de 2-2 gescoord.

In overtime was het bij het tweede schot op doel raak voor SDE. Met haar tweede goal scoorde Andersson de 3-2.

Dijkema positief over vervolg

Dijkema: “Ik denk dat wij ook echt de betere ploeg zijn. Niet alleen in deze wedstrijd maar ook in het algemeen, over een heel seizoen. Deze wedstrijd hebben we als team echt goed gespeeld. De vibe was goed en we hebben de hele wedstrijd constant op ons niveau gespeeld.”

Marée Dijkema (Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl)

Na vijf verlieswedstrijden wist SDE weer te winnen. “We hebben een moeilijke periode gehad maar hopelijk is dit het begin van een goede reeks,” zegt Dijkema hierover. “Als wij zestig minuten lang goed spelen, kunnen we het iedereen in de competitie moeilijk maken. Dat zag je bijvoorbeeld bij de wedstrijd tegen Luleå en de eerste keer tegen Brynäs. Ik denk dat we veel progressie maken en dat we nog veel gaan groeien. Ja, er zit zeker meer in!”

Göteborg HC – Linköping HC 2-4

Zonder Esther de Jong, die nog steeds aan het herstellen is van de check die ze twee weken geleden kreeg, speelde Göteborg HC één goede wedstrijd en één mindere. De wedstrijd tegen Linköping was een prima wedstrijd waarin de ploeg liet zien wat het kan. En dat, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen, de hele wedstrijd. Om dan uiteindelijk toch met lege te staan na zestig minuten is zuur maar de ploeg heeft het Linköping HC (derde in het klassement) wel zestig minuten lang moeilijk gemaakt. Pas in de laatste minuut wist LHC, via een empty netter, de marge van twee goals te bereiken.

Göteborg HC – Djurgården IF 0-3

Tegen Djurgården IF werd de goede trend nog niet voortgezet. De ploeg uit Stockholm wist Göteborg goed onder drukt te zetten. Veel kansen kon de thuisploeg daardoor niet creëren. Doelpunten nog minder. Dat lukte DIF zelf wel. Halverwege de wedstrijd stond de 0-3 eindstand al op het scorebord.

Stand

Volgende week worden er in de SDHL geen wedstrijden gespeeld.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 Luleå HF 14 37 57:23 (34)
2 Brynäs IF 14 36 68:34 (34)
3 Linköping HC 14 28 36:24 (12)
4 Djurgårdens IF 15 26 34:28 (6)
5 HV 71 13 24 47:26 (21)
6 MODO Hockey 14 21 30:24 (6)
7 SDE HF 14 14 24:36 (-12)
8 AIK 14 14 27:44 (-17)
9 Leksands IF 14 9 25:52 (-27)
10 Göteborg HC 14 1 15:72 (-57)
Previous Tilburg Trappers wint laatste oefenwedstrijd van voorbereiding
Next Giovanni Vogelaar op uitleenbasis terug bij Tilburg Trappers