Tilburg Trappers wint laatste oefenwedstrijd van voorbereiding


Zondagavond 1 november, tijd voor de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding van Tilburg Trappers. Na de 1-6 winst voor de Trappers van vrijdagavond, was Tilburg er wederom op gebrand om de overwinning binnen te slepen tegen EG Diez-Limburg. Wat eigenlijk een thuiswedstrijd had moeten zijn, was nu vanwege de corona maatregelen een uitwedstrijd geworden. De wedstrijd eindigde in een 3-5 overwinning voor Tilburg.

Snel omschakelen

In de eerste minuten was het weer zoals we het op z’n Tilburgs kennen. Snel uit de startblokken dus. Trappers wist dichtbij te komen, maar net niet voldoende. Daarentegen kon Diez snel omschakelen en mocht David Lademann de 1-0 binnen schieten. Halverwege de eerste periode kwam de druk er vanuit de Tilburgers steeds meer op. Niet veel later was het Ties van Soest die de gelijkmaker erin tikte: 1-1. Enkele minuten daarna werd de 1-2 gemaakt door Raymond van der Schuit. Tijdens een powerplay situatie was het Diego Hofland die de 1-3 op het scorebord zette.

Ties van Soest – Tilburg Trappers. Foto: Barend Hoogteijling

Veel kansen

Gedurende het begin van de tweede periode lukte het de thuisploeg om veel kansen te creëren maar niks ging erin. Enkele minuten daarna viel er een shorthanded goal voor Diez. De 2-3 werd gescoord door Cheyne Matheson. Beide teams wisten veel in de buurt te komen van de goal, maar echt levensgrote kansen kwamen er niet. Geen enkele puck leek erin te willen gaan, tot ongeveer halverwege de periode. Toen kon Danny Stempher de 2-4 naar binnen schuiven. Zes seconden voor de pauze werd de 2-5 nog gemaakt door Kilian van Gorp.

Danny Stempher – Tilburg Trappers. Foto: Barend Hoogteijling

Geen overhand

30 seconden in de slotperiode onderweg verscheen de 3-5 op het scorebord. Deze werd gemaakt door Philipp Halbauer. De puck bleef veel op en neer gaan, maar beide teams konden geen stempel drukken op het duel. De frustraties liepen wat op en zo volgde er dus ook een klein opstootje, met onder andere Max Hermens. Tilburg wist tijdens een vijf tegen drie situatie het hoofd cool te houden en hield de puck uit het netje. De wedstrijd eindigde in een 3-5 overwinning voor de Trappers.

Saale Bulls Tilburg Trappers Max Hermens Face-Off
Max Hermens – Tilburg Trapprs. Foto: Arie Leewesteijn
Previous Trappers wint eenvoudig van nieuwkomer EG Diez-Limburg
Next SDE HF wint en schuift door naar zevende plek