Trappers wint eenvoudig van nieuwkomer EG Diez-Limburg


Vrijdagavond speelde Tilburg Trappers nieuwkomer ‘Die Rockets’ oftewel EG Diez-Limburg. Het team uit Diez, dat Trappers dit weekend twee keer ontvangt, beschikt over twee bekenden. Althans vooral voor de mensen die ook de BeNe League volgen. Diez-Limburg die op de transfermarkt flink actief was heeft onder meer Cheyne Matheson gehaald. Hij is overgekomen uit Kiruna AIF en speelde daarvoor bij Luik BulldogsRJ Reed speelde vorig seizoen al bij Die Rockets, maar speelde eerder bij Nijmegen Devils. Zijn hoogtepunt was de winnende treffer in de bekerfinale tegen Den Haag.

Diezer Storm

De Oberliga nieuwkomer klapte er direct op. Vrijwel net nadat de puck op het ijs kletterde werd de aanval op de Tilburgse defensie geopend. Uiteindelijk maakte Ian Meierdres de nodige saves waardoor zijn goal ‘schoon’ bleef. Pas nadat de storm uit Diez ging liggen, kwam Trappers beter in hun spel. Daarentegen lukte het de Tilburgers niet om de score te openen. Uiteindelijk werd er in de slotfase door de Tilburgers er flink op los geschoten. Desondanks werd er niet gescoord.

Tekst gaat onder de foto verder

Ian Meiderdres kreeg vandaag hulp van het ijzerwerk.
Ian Meierdres Foto: Arie Leeuwesteijn

Overname

Hoewel Diez-Limburg iets rustiger uit de startblokken schoot, scoorde zij wel in de eerste minuut van de tweede periode de 1-0. Een snelle counter met een verwoestend schot van Cheyne Matheson knalde de puck via het ijzerwerk achter de prima keepende Meierdres. Vervolgens liet Trappers niet hun kop hangen en nam het de regie over. Enkele keren wisten de Duitsers wat kansen te creëren. Uiteindelijk drukten de Brabanders drie keer af. Daardoor stond het na 40 minuten 1-3. De goals kwamen van de stick van Jordy Verkiel en Ties van Soest (2x).

Tekst gaat onder de goals verder

Uitlopen

De derde periode leek op de tweede periode. Hoewel het in vlagen gelijk op ging, was het vooral Tilburg Trappers dat ook daadwerkelijk de kansen verzilverden. De Oberliga Nord Meister van vorig seizoen was de baas. Diez kwam één keer echt goed gevaarlijk voor het doel van Tilburg. Meierdres kreeg hulp van het ijzerwerk waardoor de puck er niet in ging. Uiteindelijk liep Trappers in de derde periode van 1-3 naar 1-6 met goals van Diego Hofland, Jordy Van Oorschot en Reno De Hondt.

Tekst gaat onder de goals verder

Zondag

Zondag reizen de Tilburgers wederom naar Diez. Daar wordt de laatste oefenwedstrijd gespeeld. Normaliter zou deze wedstrijd in Tilburg plaatsvinden, echter vanwege de Nederlandse coronamaatregelen mag er in Nederland niet gespeeld worden. Ook deze wedstrijd is via Sprade.tv te bekijken

Interviews uit ons archief met Cheyne Matheson (naast Kyle Brothers) en RJ Reed:

Previous Late gelijkmaker Zwarthoed niet genoeg voor winst
Next Tilburg Trappers wint laatste oefenwedstrijd van voorbereiding