Weiden op matchpoint tegen Tilburg na zwakke tweede periode


Foto: Arie Leeuwesteijn

Nadat afgelopen woensdag Weiden game drie won met 6-2 en een 2-1 voorsprong pakte in de series was het op vrijdag 5 april game vier. Helaas voor alle Tilburg fans werd het 2-5 voor Weiden en staan ze op matchpoint.

LEES OOK: Sterk Weiden heeft geen moeite met Tilburg in game 3

Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden 2-5 (stand in de series 1-3 BDW)

Tilburg startte furieus en dat leverde meteen binnen vier minuten de treffer op van Reno de Hondt. Noah Muller kon opstomen langs de barding over links en liet de puck liggen met een subtiel tikje waarna Reno de Hondt kon uithalen en Weiden goalie Jaroslav Hübl short side passeren voor de 1-0. Tilburg kreeg nog twee grote kansen maar wist die niet te benutten. Zou het weer zo’n wedstrijd worden als afgelopen maandag? Helaas niet want nadat Weiden aan het begin van de tweede periode tussen minuut 23 en 24 twee keer wist te scoren leek het alsof Tilburg even de weg kwijt was. Eerst was het Vladislav Filin die met een krachtig schot trappers goalie Cedric Andree verraste en via de five hole kon scoren. En kort daarna kon Dennis Tielsch een schot van richting veranderen.

Maar het was nog niet gedaan wat Weiden betreft. Een uitbraak van Vladislav Filin leverde zijn tweede goal op die hij via Cedric Andree en de binnenkant paal kon scoren.

tekst gaat verder onder de foto

#47 Vladislav Filin Foto: Arie Leeuwesteijn

En het was nog steeds niet gedaan. Weiden bleef vol gas gaan in die tweede periode. Zodat ze ook nog de 4-1 konden scoren. De puck werd verovert in de neutrale zone en Martin Hlozek wist de 4-1 op het scorebord te zetten.

Kon Tilburg nog wat in de derde periode?

Het begin goed in de laatste periode. Want Giovanni Vogelaar, kon na een straf van James Bettauer voor holding, met zijn befaamde schot vanaf de blauwe lijn de 2-4 scoren in de eerste minuut van de derde periode. Maar uiteindelijk mocht het niet baten voor Tilburg want vier minuten voor tijd scoorde Tomas Rubes de empty netter zodat Blue Devils Weiden nog maar een overwinning nodig heeft om de finale te behalen. Zowel Diego Hofland als anvoerder Max Hermens lieten na afloop weten zondag alles te geven om nog een game zes af te dwingen dinsdag op Stappegoor. Maar de mannen van Weiden lieten juist weten dat ze geen game zes wilden en juist de extra rust op weg naar de finale willen pakken. Kan nog een mooie clash worden game vijf in Weiden zondag 7 april.

persconferentie en samenvatting

Previous Waarom Red Wings coach Lalonde Daniel Sprong vaak scratched de laatste weken
Next Detroit met Sprong verliest van de Rangers, Edmonton, Tampa en Toronto naar play-offs