Oilers zonder McDavid verslaan Knights, Vancouver verliest van Arizona


Foto: Instagram Edmonton Oilers

Nog acht NHL wedstrijddagen te gaan. De spanning stijgt vooral in de Eastern Conference. In de West is alles wel zo’n beetje beslist. Wedstrijddag 175 had drie wedstrijden waarbij Edmonton Oilers met ruime cijfers Vegas Golden Knights versloegen zonder hun aanvoerder Connor McDavid. Vancouver Canucks weer niet wist te winnen zonder hun goalie Thatcher Demko. Het was al hun vijfde nederlaag in acht wedstrijden. En een zeer effectief St. Louis wat begon met vier schoten op doel en dat werden vier goals.

LEES OOK: Detroit met Sprong verliezen van Washington en staan buiten de wild card plek

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 5-2

De St. Louis Blues begonnen sterk en scoorden bij hun eerste vier schoten in een 5-2 overwinning tegen de Chicago Blackhawks in het Enterprise Center. Jordan Kyrou was de first star van de wedstrijd met twee goals, terwijl Zack Bolduc een goal en een assist toevoegde voor zijn eerste multipoint game in de NHL. Ondanks een late opleving van de Blackhawks, waar Landon Slaggert zijn eerste NHL-goal scoorde, was het niet genoeg om de voorsprong van St. Louis te bedreigen. Petr Mrazek werd al vroeg in de wedstrijd vervangen nadat hij drie doelpunten had toegestaan, terwijl Arvid Soderblom de rest van de wedstrijd in het net van de Blackhawks stond.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 5-1

Leon Draisaitl en Zach Hyman hadden elk een goal en een assist voor de Edmonton Oilers in een 5-1 overwinning tegen de Vegas Golden Knights in Rogers Place. Ryan Nugent-Hopkins en Ryan McLeod hadden elk twee assists, en Stuart Skinner hoefde maar zeventien reddingen te maken voor de Oilers. Captain Connor McDavid miste de wedstrijd vanwege een blessure. Edmonton kwam binnen vier punten van de Vancouver Canucks, die twee wedstrijden meer hebben gespeeld, voor de eerste plaats in de Pacific Division.

Keegan Kolesar scoorde voor de Golden Knights, die drie wedstrijden op rij hebben verloren. Adin Hill maakte twintig reddingen bij zijn terugkeer na het missen van zeven wedstrijden vanwege een blessure. De Golden Knights bleven een punt achter op de Los Angeles Kings voor de derde plaats in de Pacific. Ze staan ook drie punten voor op de St. Louis Blues voor de tweede wild card in de Stanley Cup Playoffs vanuit de Western Conference met één wedstrijd minder gespeeld. Nog een overwinning is voldoende om de play-offs te halen.

Cody Ceci zette de Oilers op voorsprong met 1-0 in de eerste periode. Ceci scoorde via de schaats van Golden Knights-verdediger Alec Martinez. Mattias Ekholm maakte er 2-0 van. Hyman er 3-0 van met zijn 53e doelpunt van het seizoen. De 4-0 was een powerplay goal van Draisaitl bij een 5-op-3 en de 5-1 was een cadeautje van goalie Adin Hill. Hij legde de  puck achter het doel neer maar Dylan Holloway was sneller bij de puck dan de Vegas verdedigers en kon met een wrapper de 5-1 maken. De 4-1 van Kolesar was een breakaway op een powerplay van Edmonton.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 3-4 OT

De Vancouver Canucks scoorden een late goal in de derde periode en wist daarmee overtime af te dwingen. Ze verloren met 4-3 in overtime van de Arizona Coyotes in de Rogers Arena. Logan Cooley besliste de wedstrijd voor de Coyotes in overtime, nadat Canucks Filip Hronek zijn penalty-shot werd gestopt door Yotes goalie Connor Ingram. Dylan Guenther, die jaris was en 21 werd, had een goal en drie assists, terwijl Cooley en Vladislav Kolyachonok elk een goal en een assist hadden voor de Coyotes. Ingram maakte 23 reddingen voor de overwinning. Canucks verdediger Quinn Hughes had drie assists. Conor Garland en Elias Pettersson scoorde in de derde periode voor de Canucks terwijl J.T. Miller de 1-1 maakte in de eerste periode.

Previous Spanje veel te sterk voor België
Next België degradeert naar divisie II B na nederlaag tegen Kazachstan