België degradeert naar divisie II B na nederlaag tegen Kazachstan


België daalt weer af naar IIHF divisie II B waar ze vorig seizoen nog wereldkampioen werden na de ruime nederlaag tegen Kazachstan.

LEES OOK: Spanje veel te sterk voor België

België – Kazachstan 2-9

Ook net als tegen Spanje werd er door Kazachstan al binnen de eerste zeven minuten drie goals gescoord. Larissa Sviridova scoorde binnen vier minuten de 1-0. Dilnaz Sayakhatkyzy deed het 45 seconden later en Yakaterina Kutsenko zorgde voor de 3-0 in minuut acht. Maar de dames uit Kazachstan gingen gewoon door in de eerste periode. Ook goal vier en vijf vielen nog in de eerste periode. In de twaalfde minuut was het Malika Aldabergenova met de 4-0. En de 5-0 kwam ook van de stick van Malika Aldabergenova. De schotenverhouding in de eerste periode was 20-om-1 in het voordeel van Kazachstan.

Na de eerste periode werd goalie Maud Smits (Haskey Hasselt) vervangen voor Charlotte Swinnen (IHC Leuven). Halverwege de wedstrijd wisselde ook Kazachstan van goalie. Polina Govtva werd de nieuwe goalie en Arina Chshyokolova kon gaan rusten op de bank. Al snel daarna wist Lotte de Guchtenaere (Cold Play Sharks Mechelen) op assist van Anke Steeno (Cold Play Sharks Mechelen) dan België op het scorebord te zetten. Zij versloeg de pas ingevallen Govtva. Binnen twee minuten was er weer vijf goals verschil door goal nummer zes gescoord door Anna Pyatkova. In de slotminuut van de tweede periode was het wederom Lotte de Guchtenaere die de tweede goal scoorde voor de Belgische dames. En ook deze assist was van Anke Steeno. Maar dertien seconden na de face-off na de 6-2 lag de zevende goal in het Belgische net. Karina Felzink was de schutster. De schotenverhouding in de tweede periode was 24-om-6 in het voordeel van Kazachstan.

Er vielen nog twee goals voor Kazachstan in de derde periode. Beide goals vielen in minuut 52. Shorthanded waren het Anastassiya Orazbayeva en Ashimova Pernesh die de eindstand bepaalden op 9-2. Kazachstan gaat morgen op 13 april uitmaken met Spanje wie er wereldkampioen gaat worden. Voor de Belgische dames is op dit moment divisie II A een stapje te ver. Soms is het goed een stapje terug te doen en dan weer twee stappen vooruit te zetten. De wedstrijd tegen Mexico morgen (13-04) is nog om des keizers baard.

Previous Oilers zonder McDavid verslaan Knights, Vancouver verliest van Arizona
Next Sprong verliest in overtime met Detroit, wild card plek niet meer in eigen hand