Sprong verliest in overtime met Detroit, wild card plek niet meer in eigen hand


Dag 176 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had maar wel verloor in overtime met Detroit van Pittsburgh. En bij Pittsburgh behaalde Sidney Crosby de 1000 assists.

De strijd om de laatste wild card plek in de East gaat spannender en spannender worden.

tekst gaat verder onder de foto

LEES OOK: Oilers zonder McDavid verslaan Knights, Vancouver verliest van Arizona

Buffalo Sabres – Washington Capitals 4-2

Zach Benson, Alex Tuch (beiden een goal) en goalie Ukko Pekka Luukkonen (22 saves, 0.917 %) waren de Sabres die de Capitals van het ijs buffelden. Washington kwam slechts tot 24 schoten op doel en met die matige offensieve kracht verspeelden ze de koppositie in zenuwslopende strijd om de laatste wild-card in de Eastern Conference. Buffalo greep daarentegen zijn allerlaatste strohalm.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 4-0

Met slechts 25 saves realiseerde Panthers-goalie extra ordinaire Sergei Bobrovsky een easy shut-out (zijn zesde shutout van het seizoen, en die zes shutouts deelt hij met Connor Ingram en Tristan Jarry). Zijn teammaat en defenseman Oliver Ekman-Larsson (twee assists) was het creatieve brein achter deze overwinning.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Philadelphia Flyers 1-4

Titelfavoriet New York Rangers werd volledig afgeschminkt in eigen huis. Bij de Flyers waren technicus Travis Konecny (goal en assist)en Ryan Phoeling (twee assists) de plaaggeesten voor New York. Hun goalie  Samuel Ersson (24 saves, 0.960%) had een rustig avondje. Als dit het niveau wordt dat New York meeneemt naar de play-offs kunnen ze net zo goed nu al op vakantie gaan. Voor Rangers-fans is het hopen dat een off-day was en verder niets.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 6-5 OT

In een bloedstollende strijd grepen de Wings net naast de volle buit. Dat was vooral aan de scheidsrechters te danken die een overduidelijke tripping van Pittsburgh negeerden en zo toestonden dat de Penguins uit de turnover de 4-2 konden scoren. Daarnaast miste de oververmoeid ogende Wings-captain Dylan Larkin (goal en twee assists) een 1000% kans op de overtime-winner. Die viel enkele seconden later wel maar dan in het doel van Detroit-goalie Alex Lyon die een beroerde avond kende (21 saves en een 0.778%). Klaagvogel Sydney “King” Crosby (goal en twee assists) viel niet alleen op met zijn schwalbes en gemekker tegen de referees maar uiteraard ook door zijn geniale spel. Hij noteerde zijn duizendste assist in de NHL. Man of the match was Wings-forward Lucas Raymond (drie goals en een assist).

Zijn lijn liet de Penguins echter net te veel vrijheid. Ondanks zijn vier punten behaalde Raymond toch maar een plus een. Daniel Sprong speelde een prima wedstrijd en kwam tot ruim tien minuten ijstijd in vijftien shifts en had twee hits. Sprong had een fraaie secondary assist maar leverde ook een risicovolle pass af waaruit een tegentreffer ontstond. De Wings gingen all-in en haalden een dik verdiend punt uit Pittsburgh. Het zorgt ervoor dat de strijd om die laatste wild card in de Eastern Conference ijzingwekkend spannend blijft. Pittsburgh heeft nu één puntje meer dan Detroit en Washington. Voor alle drie de clubs is er nog alles te winnen en te verliezen. Voordeel voor Pittsburgh: de ijsvogels hebben het zelf in de hand. De Capitals en de Wings niet meer.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 2-3 SO

Senator Brady Tkachuk liet deze match zien hoe goed hij eigenlijk is. Met een goal en een assist tijdens de zestig minuten hield hij Ottawa in leven. Tkachuk scoorde ook nog eens de enige treffer tijdens de shoot-out en bezorgde de Senators daarmee dus de volle winst.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 5-6

Deze ronde in de NHL was een deceptie voor de topteams. Ook de Leafs gingen onderuit maar zij vochten tenminste nog tot de laatste seconde voor de overwinning. In een spektakel van play-off-achtige allure grepen de Devils net als de Sabres hun allerlaatste theoretische kans op een wild-card.  Jesper Bratt en Timo Meier (twee goals en een assist) pakten voor New Jersey de volle punten. Leafs-superstar Auston Matthews (twee goals nu op 68) was ondanks het verlies in topvorm.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Montreal Canadiens 3-2 OT

Het is hier al vaker geschreven. De Islanders hebben sinds de komst van hun nieuwe coach  “het beest” Patrick Roy een do or die-mentaliteit gekregen die ze waarschijnlijk de play-offs brengt. Er kan nu bijna niets meer mis gaan na deze zwaar bevochten overtime-overwinning op de Canadiens. Center Kyle Palmieri zette de UBS-Arena in lichterlaaie met zijn allesbeslissende goal voor New York.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Winnipeg Jets 0-3

De Jets zetten titelfavoriet Dallas in hun hemd. Winnipeg-goalie Laurent Brossoit realiseerde met slechts 24 saves een keurige shut-out. De Stars kunnen met de Rangers vast hun holiday-tickets boeken als deze dramatische wedstrijd een voorbode blijkt voor de play-offs.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – San Jose Sharks 1-3

De fans van de Seattle Kraken blijft niets bespaard. Zelfs laagvlieger San José hapt met speels gemak het vlees van de tamme inktvis. In niets lijkt het team van Seattle nog op het powerhouse met immense diepte in de vier lijnen van vorig jaar. Na 50 (!) shots on goal hoefde Sharks-goalie Devin Cooley (0.980%) slechts één keer de puck uit het net te vissen. Hij maakt in de twee wedstrijden die hij nu keept een geweldige indruk. Young Shark William Eklund (21 jaar, twee assists) was ongrijpbaar voor de tentakels van de verdedigers uit Seattle. Voor de Kraken breken onzekere tijden aan. Misschien moeten zowel general Manager Ron Francis als coach Dave Hakstol hun heil ergens anders gaan zoeken?

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Calgary Flames 4-1

De engelen van koninklijken bloede zijn in topvorm en gaan door deze overwinning vol zelfvertrouwen naar de play-offs (derde achtereenvolgende keer). Deze wedstrijd was het Kings-winger Viktor Arvidsson (twee goals) die de kroon van Los Angeles verdiende.

Previous België degradeert naar divisie II B na nederlaag tegen Kazachstan
Next Vegas pakt play-off plek in de West, Forsberg zet record voor Nashville