Vegas pakt play-off plek in de West, Forsberg zet record voor Nashville


Foto: Twitter Carolina Hurricanes

Dag 177 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij Vegas de tweede wild card in de Western Conference pakte. Zodat nu alleen nog de tweede East wild card nog vergeven moet worden. Maar dat zal pas op de laatste speeldag worden beslist zo close is het daar. Nashville’s Filip Forsberg een franchise record neerzet met meeste goals 46 en tien hattricks in zijn carrière. En de spelers van Arizona zijn ingelicht dat ze volgend seizoen in Salt Lake City gaan spelen.

LEES OOK: Sprong verliest in overtime met Detroit, wild card plek niet meer in eigen hand

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 2-5

Jaccob Slavin scoorde de game winning goal in de derde periode voor de Carolina Hurricanes, die twee keer terugkwamen van een achterstand voor een 5-2 overwinning tegen de St. Louis Blues in het Enterprise Center. Jake Guentzel scoorde twee keer in een empty netter voor de uiteindelijke 5-2.

Slavin en Seth Jarvis hadden elk een goal en een assist voor de Hurricanes, die hun vierde overwinning op rij behaalden en slechts één punt achter de New York Rangers staan voor de eerste plaats in de Metropolitan Division, met nog twee wedstrijden te spelen. Canes goalie Frederik Andersen maakte 29 reddingen en was goed voor een save percentage van .935.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 1-5

Filip Forsbergs tiende NHL-hattrick zorgde voor een overtuigende 5-1 overwinning van de Nashville Predators op de Chicago Blackhawks in het United Center. De overwinning houdt de Predators op drie punten voorsprong op de Vegas Golden Knights in de race voor de eerste wildcard-plek in de West.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 2-3 OT

Edmonton was de betere ploeg in de tweede wedstrijd zonder Connor McDavid, maar Yotes goalie Karel Vejmelka was goed voor 38 reddingen en een save percentage van .950. Sinds de spelers van Arizona weten dat ze naar Salt Lake City verhuizen verslaan ze back to back de Canucks en de Oilers. De game winning goal in overtime kwam van Matias Maccelli die met een verwoestende wrister goalie Calvin Pickard glove side versloeg. Het punt leverde in ieder geval home ice op in de eerste ronde van de play-offs.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Calgary Flames 3-6

Andrei Kuzmenko leverde een hattrick af voor de Calgary Flames in een 6-3 overwinning tegen de Anaheim Ducks in het Honda Center. Het is al zijn tweede hattrick sinds hij op 1 februari werd getrade van Vancouver naar Calgary. Nazem Kadri had een goal en twee assists in zijn negenhonderdste NHL-wedstrijd, en goalie Dustin Wolf maakte negentien reddingen voor de Flames.

Sam Colangelo scoorde in zijn eerste NHL-wedstrijd en Frank Vatrano en Olen Zellweger volgden met goals in de derde periode om de voorsprong te verkleinen tot 4-3. John Gibson maakte 21 reddingen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Ducks.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 7-2

De Vegas Golden Knights verzekerden zich voor de zesde keer in zeven seizoenen van een plek in de Stanley Cup Playoffs door de Minnesota Wild met 7-2 te verslaan in de T-Mobile Arena.

Chandler Stephenson had vier assists. Logan Thompson maakte 25 reddingen en Tomas Hertl scoorde zijn eerste goal voor Vegas. Dat een drie wedstrijden durende losing streak beëindigde. En drie punten achter de Nashville Predators bleef voor de eerste wild card in de play-offs vanuit de Western Conference. Vegas heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Nashville. Marat Khusnutdinov en Ryan Hartman scoorden voor Minnesota, en Marc-Andre Fleury maakte 23 reddingen. Minnesota heeft vier van de laatste vijf wedstrijden verloren en is uitgeschakeld voor de play-offs.

Previous Sprong verliest in overtime met Detroit, wild card plek niet meer in eigen hand
Next België verliest ook laatste wedstrijd op wk tegen Mexico