België verliest ook laatste wedstrijd op wk tegen Mexico


België kon ook in hun laatste wedstrijd op het IIHF wereldkampioenschap divisie II A tegen Mexico niet winnen. Er werd met 6-1 verloren.

LEES OOK: België degradeert naar divisie II B na nederlaag tegen Kazachstan

Mexico – België 6-1

Vandaag startte Charlotte Swinnen (IHC Leuven) in de goal van België. Waar de afgelopen twee wedstrijden al binnen tien minuten drie of meer goals werden geïncasseerd was het nu maar een goal in de eerste periode. In de achtste minuut was het Giovanna Rojas die de Mexicaanse dames op voorsprong zette. Halverwege de tweede periode werd Swinnen in de goal vervangen door Maud Smits (Haskey Hasselt). In de slotfase van de tweede periode mocht Eline Leyen (Eindhoven Kemphanen) gaan zitten voor een tripping penalty in de ‘Sin Bin’. Daar profiteerde de Mexicaanse dames van met een powerplay goal. Joanna Rojas zorgde dat Mexico met een 2-0 stand na veertig minuten de laatste pauze inging.

De drie goals tegen binnen een aantal minuten gebeurde nu in de derde periode voor België. En dit keer was het zelfs binnen 67 seconden. Joanna Rojas met haar tweede, Samantha Nevarez en Dione Duenas zorgde dat de stand na 46 minuten 5-0 was geworden. Toch kon België nog tot een eretreffer komen. Anke Steeno (Cold Play Sharks Mechelen) kon twee minuten voor tijd op assists van Femke Bosmans (Cold Play Sharks Mechelen) en Jirne Wagemans (Haskey Hasselt) de 1-5 maken. Maar het laatste woord was voor Mexico die via Claudia Tellez in de slotminuut de eindzege en een bronzen medaille veilig stelden met de 6-1.

Voor België werd Ans van Hoof (HYC Herentals) speelster van de match en Eline Leyen speelster van het toernooi. Een ervaring rijker voor het jonge Belgische team die zeven speelster miste door allerlei moverende redenen. Resetten en volgend jaar weer knallen maar dan in divisie II B waar ze in 2023 nog wereldkampioen werden.

Dames België wereldkampioen Foto: IIHF

 

Previous Vegas pakt play-off plek in de West, Forsberg zet record voor Nashville
Next Detroit met Sprong na winst op Toronto op wild card plek