Detroit met Sprong na winst op Toronto op wild card plek


Foto: Twitter Detroit Red Wings

Dag 178 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit won op bezoek in Toronto en door het verlies van Pittsburgh Detroit nu weer op wild card plek twee staan samen met Washington in de East. Nick Jensen van de Capitals afgevoerd werd met een brancard na een hit van Lightning speler Michael Eyssimont. 

En voor de play-offs staat nu één wedstrijd echt vast. Die in de West tussen Winnipeg en Colorado. Alleen wie het thuisvoordeel krijgt is nog niet zeker.

LEES OOK: Vegas pakt play-off plek in de West, Forsberg zet record voor Nashville

New York Rangers – New York Islanders 3-2 SO

De New York Rangers kwamen terug van een achterstand en wonnen met 3-2 van de New York Islanders in Madison Square Garden. Artemi Panarin was first star door de gelijkmaker te scoren in de laatste minuten van de derde periode en vervolgens de beslissende treffer te maken in de shootout. Rangers goalie Igor Shesterkin was goed op dreef met 33 reddingen, waaronder een spectaculaire windmill glove save in overtime. Braden Schneider zorgde voor de openingstreffer voor de Rangers met een goal shorthanded. Hij schoot zijn eigen rebound binnen.

Ondanks twee goals van Brock Nelson voor de Islanders die nog steeds op plek drie staan in de Metropolitan divisie wist New York Rangers met overwinning 54 een franchise-record neer te zetten voor overwinningen in een regulier seizoen. En behouden ze een voorsprong van drie punten op de Carolina Hurricanes in de Metropolitan Division.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Seattle Kraken 3-1

Miro Heiskanen scoorde een goal en gaf twee assists, waardoor de Dallas Stars de Central Division wonnen met een 3-1 overwinning op de Seattle Kraken in het American Airlines Center. Jason Robertson had een goal en een assist, terwijl goalie Jake Oettinger 26 reddingen maakte voor de Stars, die elf van hun laatste dertien wedstrijden hebben gewonnen.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 0-7

Connor Hellebuyck maakte 30 reddingen en de Winnipeg Jets versloegen de Colorado Avalanche met 7-0 te in de Ball Arena. Het was Hellebuycks vijfde shutout van het seizoen en nummer 37 van zijn NHL-carrière. Sean Monahan had twee goals en een assist, Josh Morrissey had een goal en twee assists, en Adam Lowry scoorde twee keer voor de Jets, die zes wedstrijden op rij hebben gewonnen. Winnipeg en Colorado zullen elkaar ontmoeten in de Western Conference First Round play-offs.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Buffalo Sabres 3-2 OT

Sam Reinhart scoorde in overtime en de Florida Panthers versloegen de Buffalo Sabres met 3-2 in de Amerant Bank Arena. Reinhart scoorde goal nummer 55 van het seizoen op een pass van Aleksander Barkov. Met de overwinning behield Florida één punt achterstand op de Boston Bruins voor de eerste plaats in de Atlantic Division en verzekerde zich van thuisvoordeel in de eerste ronde van de Stanley Cup Playoffs.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 1-0

Goalie Samuel Ersson maakte twintig reddingen en de Philadelphia Flyers hielden hun hoop op de Stanley Cup play-offs levend met een 1-0 overwinning op de New Jersey Devils in het Wells Fargo Center. Travis Konecny scoorde voor Philadelphia met zijn NHL-best zesde shorthanded goal. Het was de vierde shutout voor goalie Ersson. De Flyers staan nu gelijk met Detroit en Washington maar hebben een wedstrijd meer gespeeld.

De Flyers namen afscheid van Wayne Simmonds die zijn schaatsen aan de wilgen gaat hangen.

 

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 4-2

Sonny Milano scoorde twee goals en de Washington Capitals kwamen op gelijke hoogte met Detroit voor de tweede wild card  uit de Eastern Conference met een 4-2 overwinning op de Tampa Bay Lightning in de Capital One Arena. John Carlson en Nic Dowd scoorden ook voor de Capitals, terwijl Charlie Lindgren 32 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 5-4 SO

Thomas Chabot scoorde de gelijkmaker in de laatste minuut van de derde periode, en de Ottawa Senators versloegen de Montreal Canadiens in de shootout in het Canadian Tire Centre. Brady Tkachuk had twee goals en een assist, terwijl Jake Sanderson drie assists had voor de Senators. Voor Montreal was het goalie Cayden Primeau die veertig reddingen maakte en Cole Caufield scoorde twee goals. Ottawa heeft nu negen opeenvolgende overwinningen tegen Montreal behaald.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4-5 OT

Auston Matthews scoorde goal nummer 69 van het seizoen, maar de Toronto Maple Leafs verloren van de Detroit Red Wings met 5-4 in overtime in de Scotiabank Arena. Dylan Larkin scoorde in overtime, door een schot van Patrick Kane te redirecten voor de game winning goal. Alex DeBrincat scoorde tweemaal voor de Red Wings, terwijl Larkin en David Perron elk een goal en een assist hadden. Goalie James Reimer, die zijn 500e NHL-wedstrijd speelde en zijn eerste start sinds 28 maart maakte, maakte 32 reddingen voor Detroit. Daniel Sprong kwam tot bijna acht minuten ijstijd in elf shifts en had een schot op doel.

De Maple Leafs maakten een comeback in de tweede periode, na een 4-1 achterstand. Mitch Marner had een goal en twee assists, terwijl Nicholas Robertson en John Tavares elk een doelpunt scoorden. Matthews’ doelpunt verlengde zijn doelpuntenreeks naar acht wedstrijden en zijn point streak naar veertien wedstrijden.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 6-4

Roman Josi schitterde voor de Nashville Predators met twee goals en twee assists in hun 6-4 triomf tegen de Columbus Blue Jackets. Tommy Novak voegde twee goals en een assist toe aan de overwinning, terwijl de Predators nu een voorsprong van vijf punten hebben op de eerste wild card plek in de Westerse Conferentie. Ondanks een late opleving van de Blue Jackets, slaagde Nashville erin de voorsprong vast te houden. Voor Columbus scoorde de 20-jarige James Malatesta zijn eerste NHL-goal in zijn tiende wedstrijd en Trey Fix-Wolansky twee goals.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 4-6

De Boston Bruins versloegen de Pittsburgh Penguins met 6-4, waarbij ze een einde maakten aan de tien game point streak van de Penguins in de PPG Paints Arena. Pavel Zacha had een goal en een assist, terwijl David Pastrnak en Charlie Coyle beiden twee assists hadden voor de Bruins, die vijf van hun laatste zes wedstrijden hebben gewonnen. Boston staat nu eerste in de Atlantic Division, slechts één punt voor op de Florida Panthers.

Voor de Penguins, die eerder zeven keer wonnen waren in hun laatste tien wedstrijden, scoorde Michael Bunting twee keer, terwijl Drew O’Connor een goal en een assist had. Alex Nedeljkovic werd gewisseld na het toestaan van drie goals op zestien schoten, en Tristan Jarry was zijn vervanger. Met nog twee wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen, staan de Penguins één punt achter op de Washington Capitals, Detroit Red Wings en Philadelphia Flyers voor de tweede wild card in de Eastern Conference.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 1-3

Casey DeSmith was de held voor de Vancouver Canucks met 32 reddingen in een 3-1 overwinning op de Edmonton Oilers in Rogers Place. Met deze overwinning vergrootte Vancouver hun voorsprong op Edmonton tot vijf punten voor de eerste plaats in de Pacific Division. Met nog twee wedstrijden te spelen voor Vancouver en drie voor Edmonton. Sam Lafferty, Pius Suter en Dakota Joshua (empty netter) waren de doelpuntenmakers voor de Canucks, die dit seizoen alle vier wedstrijden tegen de Oilers hebben gewonnen.

Evander Kane scoorde de enige goal voor de Oilers, terwijl Stuart Skinner 24 reddingen maakte in het verlies. De Oilers misten hun captain Connor McDavid voor de derde opeenvolgende wedstrijd vanwege een blessure.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 3-1

David Rittich maakte 28 reddingen toen de Los Angeles Kings de Anaheim Ducks versloegen met 3-1 in het Crypto.com Arena. Pierre-Luc Dubois, Kevin Fiala en Matt Roy scoorden voor de Kings, die nu drie punten voorstaan op de Vegas Golden Knights voor de derde plaats in de Pacific Division. Los Angeles captain Anze Kopitar ontbrak vanwege een blessure. Trevor Zegras scoorde voor de Ducks.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Minnesota Wild 2-6

Kirill Kaprizov was de first star in de 6-2 overwinning van de Minnesota Wild tegen de San Jose Sharks in het SAP Center. Kaprizov scoorde twee goals en gaf een assist. Liam Ohgren had met een goal en een assist in zijn tweede NHL-wedstrijd ook een aandeel in de winst. Jesper Wallstedt had 27 reddingen voor de Wild. Voor de Sharks scoorde Mario Ferraro en Jan Rutta.

Previous België verliest ook laatste wedstrijd op wk tegen Mexico
Next Carolina heeft nog steeds kans op Presidents Trophy, Vegas legt druk op L.A.