Carolina heeft nog steeds kans op Presidents Trophy, Vegas legt druk op L.A.


foto: Twitter Vegas Golden Knights

Dag 179 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Carolina nog steeds kans heeft op de Presidents Trophy na de winst op Chicago. Vegas na overtime winst op Colorado L.A. is genaderd tot op een punt en dus nog derde kan worden in de Pacific.

LEES OOK: Detroit met Sprong na winst op Toronto op wild card plek

St. Louis Blues – Seattle Kraken 4-1

De St. Louis Blues sloten hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen af met een overwinning van 4-1 tegen de Seattle Kraken. Jordan Kyrou zette de Blues vroeg in de derde periode op voorsprong, terwijl Nathan Walker een goal en een assist toevoegde. Joel Hofer maakte negentien reddingen voor de Blues, die vrijdag werden uitgeschakeld voor de Stanley Cup Playoffs. Jared McCann scoorde voor de Kraken.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 4-3 OT

Tomas Hertl’s heroïek in overtime tilde de Vegas Golden Knights naar een verbluffende comeback-overwinning van 4-3 op de Colorado Avalanche. William Karlsson speelde een cruciale rol door twee opeenvolgende goals te scoren in de derde periode om een ​​3-0 achterstand weg te werken. Ivan Barbashev vond ook het net, terwijl Adin Hill 21 reddingen maakte voor Vegas. De overwinning brengt de Golden Knights binnen één punt van de derde plaats in de Pacific Division. Ondanks doelpunten van Cale Makar, Mikko Rantanen en Ross Colton konden de Avalanche hun voorsprong niet vasthouden. Alexandar Georgiev maakte 26 reddingen voor Colorado.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 2-4

Seth Jarvis was first star voor de Carolina Hurricanes met een 4-2 triomf tegen de Chicago Blackhawks in het United Center op zondag. Jarvis scoorde zowel de gelijkmaker als het winnende doelpunt in de powerplay in de derde periode. De overwinning betekende dat de Hurricanes zich binnen één punt van de New York Rangers nestelden voor de eerste plaats in de Metropolitan Division, met nog één wedstrijd te gaan voor elk team. Naast Jarvis scoorden ook Sebastian Aho en Jordan Staal, terwijl Andrei Svechnikov twee assists toevoegde. Voor de Blackhawks scoorde Frank Nazar zijn eerste NHL-doelpunt met zijn eerste schot, terwijl Petr Mrazek 31 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Arizona Coyotes 6-5

Nazem Kadri was de first star voor de Calgary Flames toen ze een comeback startte om de Arizona Coyotes met 6-5 te verslaan in de Scotiabank Saddledome. Kadri scoorde twee cruciale goals in de derde periode, waaronder de winnende goal op een powerplay, waarmee hij de overwinning van de Flames bezegelde. Dylan Guenther was de beste man voor de Coyotes met een paar goals, terwijl Clayton Keller twee assists had. Ondanks de inspanningen van de Coyotes konden ze de late opmars van Calgary niet weerstaan. Connor Zary, Andrei Kuzmenko en Matt Coronato vonden ook het net voor de Flames. De wedstrijd werd ontsierd door een blessure bij Coyotes-doelman Connor Ingram, die laat in de wedstrijd het ijs verliet na een incident met een high stick. Waar geen straf voor werd uitgedeeld. Oordeelt u zelf.

Previous Detroit met Sprong na winst op Toronto op wild card plek
Next Rangers winnen Presidents Trophy, Detroit met Sprong nog steeds kans op wild card