Rangers winnen Presidents Trophy, Detroit met Sprong nog steeds kans op wild card


Foto: Twitter New York Rangers

Nog vier speeldagen te gaan. Dag 180 van de NHL leverde acht wedstrijden op waarbij Daniel Sprong met Detroit een comeback hadden na een 4-1 achterstand. New York Rangers de Presidents Trophy winnen. En Connor McDavid de vierde speler in de geschiedenis van de NHL is die in een seizoen 100 assists geeft. Wayne Gretzky deed het elf keer. Mario Lemieux en Bobby Ohr deden het net als McDavid een keer.

LEES OOK: Carolina heeft nog steeds kans op Presidents Trophy, Vegas legt druk op L.A.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 5-4 OT

De Detroit Red Wings verrasten de Montreal Canadiens met een epische comeback. Lucas Raymond scoorde de winnende goal in overtime. Het was zijn dertigste goal van het seizoen. Raymond hield de playoff-hoop van de Red Wings levend met een 5-4 overwinning in het Little Caesars Arena. J.T. Compher scoorde twee goals en Shayne Gostisbehere had drie assists. Daniel Sprong had bijna veertien minuten ijstijd in vijftien shifts. Hij kwam daarbij tot een schot op doel. Brendan Gallagher scoorde twee keer voor de Canadiens. Met de overwinning behouden de Red Wings hun hoop op een playoff-plek, maar dan moet Washington zijn laatste wedstrijd niet winnen.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – New York Islanders 1-4

De New York Islanders verzekerden zich van een plek in de Stanley Cup Playoffs met een overtuigende 4-1 overwinning op de New Jersey Devils. Goalie Semyon Varlamov had 23 reddingen, terwijl Brock Nelson en Kyle Palmieri het net wisten te vinden en ook assists op hun naam schreven. De Islanders eindigden het seizoen sterk met een point streak van acht wedstrijden, waarin ze zeven overwinningen behaalden en slechts één keer verloren met shootouts. De wedstrijd was speciaal voor de familie MacLean met de goal van Islanders Kyle MacLean, de zoon van assistent-coach en voormalig Devils speler John MacLean. De Islanders kunnen zich op gaan maken in de eerste ronde van de play-offs in een battle met de Carolina Hurricanes.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 4-2

In de wedstrijd tegen Nashville Predators behielden de Pittsburgh Penguins hun positie in de race voor de Stanley Cup Play-offs met een 4-2 overwinning in het PPG Paints Arena. Sidney Crosby en Erik Karlsson hadden beide een goal en een assist. Terwijl Reilly Smith ook hielp met een goal. De Penguins wonnen acht van hun laatste twaalf wedstrijden. Goalie Alex Nedeljkovic, maakte 28 reddingen. Met slechts één punt achterstand op de Washington Capitals en de Detroit Red Wings voor de tweede wild card in de Eastern Conference, houden de Penguins hoop op een plek in de play-offs. Filip Forsberg en Gustav Nyquist scoorden voor de Predators.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 2-4

Nikita Kucherov kan de vijfde speler worden in de geschiedenis in de NHL met honderd assists als hij in zijn laatste wedstrijd van Tampa Bay Lightning een assist weet te geven. Kucherov had er een in het 4-2 verlies tegen de Sabres. Steven Stamkos scoorde zijn veertigste goal van het seizoen voor de Lightning. Dylan Cozens leidde de Sabres met twee goals en een assist, terwijl goalie Eric Comrie met 31 reddingen de overwinning voor Buffalo veiligstelde. Maar ondanks de overwinning is het voor de dertiende keer op een rij dat de Sabres niet naar de play-offs gaan.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Boston Bruins 2-0

In een belangrijke wedstrijd tegen de Boston Bruins hielden de Washington Capitals hun playoff-hoop levend met een 2-0 overwinning in het Capital One Arena. Goalie Charlie Lindgren hoefde maar zestien saves te maken voor een shutout. Het was zijn zesde van het seizoen. John Carlson en Nic Dowd waren de doelpuntenmakers voor de Capitals, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen en nu hun lot in eigen handen hebben voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen de Philadelphia Flyers. Met de overwinning staan de Capitals nu gelijk met de Detroit Red Wings met 89 punten, maar Washington heeft de meeste overwinningen in reguliere speeltijd in handen en dat is het meetpunt bij een gelijke stand in punten.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Ottawa Senators 4-0

De New York Rangers sloten het reguliere seizoen af ​​met een klinkende 4-0 overwinning op de Ottawa Senators, waarmee ze de Presidents  Trophy wonnen. Coach Peter Laviolette prees het team voor hun prestaties gedurende het seizoen, waarbij ze teamrecords vestigden voor punten (114) en overwinningen (55). Artemi Panarin had een goal (49) en een assist. Terwijl Igor Shesterkin zijn vierde shutout van het seizoen behaalde met 26 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 9-2

Na drie wedstrijden gemist te hebben was Connor McDavid weer terug op het ijs voor de Oilers, maar pas nadat McDavid een assist gaf bij de negende! goal op Zach Hyman kwam het gejuich echt pas los in Rogers Place. Honderd assists dat was in het seizoen 88-89 dat Mario Lemieux dat behaalde voor de laatste keer in de NHL. Er waren drie spelers bij de Oilers met drie punten in deze wedstrijd. Dylan Holloway (1G, 2A), Adam Henrique (1G, 2A) en  Darnell Nurse (3 assists). Maar de Oilers weten nog niet tegen wie ze de eerste ronde gaan spelen. Want na het verlies van Los Angeles ligt ook Vegas weer op de loer. Het verschil is een punt en Vegas heeft en wedstrijd minder gespeeld.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 1-3

De Minnesota Wild behaalden een solide 3-1 overwinning op de Los Angeles Kings, ondanks dat ze al uitgeschakeld waren voor de play-offs speelden ze een goede wedstrijd in de Crypto.com Arena. Kirill Kaprizov had een goal en een assist en kwam daarmee op 95 punten (45G, 50A). Wild goalie Filip Gustavsson had 23 reddingen. De overige twee goals kwamen van Matt Boldy op de powerplay en Ryan Hartman. Ondanks het doelpunt van Blake Lizotte voor de Kings was het niet genoeg om de derde plek in de Pacific veilig te stellen.

 

Previous Carolina heeft nog steeds kans op Presidents Trophy, Vegas legt druk op L.A.
Next Goal en assist Sprong, geen play-offs Detroit, Washington wel