Goal en assist Sprong, geen play-offs Detroit, Washington wel


Foto: Twitter Washington Capitals

Nog drie speeldagen te gaan. Dag 181 van de NHL leverde acht wedstrijden op waarbij Daniel Sprong een goal en assist had bij de overwinning van Detroit op Montreal. Maar het leverde toch geen play-offs op omdat Washington won bij Philadelphia. En Washington had de meeste overwinningen in reguliere speeltijd. Op doelsaldo had Detroit doorgegaan maar dat hanteren ze niet in de NHL. Vegas na de winst nu derde staat in de Pacific. En door het verlies van de Bruins en de Leafs zij elkaar weer gaan treffen in de eerste ronde van de play-offs. De East is klaar en daar zijn de volgende play-off wedstrijden uitgekomen. Florida – Tampa Bay, Boston – Toronto, Rangers – Washington en Carolina – Islanders. En het eerste slachtoffer is al gevallen bij een club die de play-offs niet haalde. Coach Don Granato van de Sabres is ontslagen samen met assistent Jason Christie en video analist Matt Smith.

LEES OOK: Rangers winnen Presidents Trophy, Detroit met Sprong nog steeds kans op wild card

Boston Bruins – Ottawa Senators 1-3

De Boston Bruins slaagden er niet in om de eerste plaats in de Atlantic Division te veroveren. En verloren met 3-1 van de Ottawa Senators in de TD Garden. Als gevolg daarvan eindigden de Bruins als tweede in de divisie. Nadat de Florida Panthers hen met één punt voorbij waren gegaan met een 5-2 overwinning op de Toronto Maple Leafs later op de dag. Boston zal nu de Toronto Maple Leafs ontmoeten in de Eastern Conference First Round. Pavel Zacha scoorde voor Boston, terwijl Linus Ullmark zeventien reddingen maakte. Jiri Smejkal scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Senators, terwijl Anton Forsberg 34 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 6-3

Zach Werenski was de first star met twee goals en twee assists voor de Columbus Blue Jackets. In een 6-3 overwinning tegen de Carolina Hurricanes in de Nationwide Arena, wat tevens de laatste reguliere seizoenswedstrijd was voor beide teams. Luca Del Bel Belluz maakte een uitstekend NHL-debuut door te scoren met zijn eerste schot. Terwijl Johnny Gaudreau een goal en een assist had. Voor de Hurricanes scoorden Jesperi Kotkaniemi en Teuvo Teravainen scoorden beiden twee keer.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 5-2

De Florida Panthers verzekerden zich van de eerste plaats in de Atlantic Division met een 5-2 overwinning tegen de Toronto Maple Leafs in de Amerant Bank Arena. De Panthers eindigden één punt voor de Boston Bruins, die met 3-1 verloren van de Ottawa Senators. In hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Coach Paul Maurice was tevreden vooral tijdens de tweede periode, waarin de Panthers maar liefst dertig! keer op het doel van Toronto schoten. Sam Reinhart scoorde twee goals, terwijl Sam Bennett en Aleksander Barkov elk een goal en een assist hadden. De Panthers eindigden het seizoen sterk met een record van vijf overwinningen in hun laatste zes wedstrijden en zullen de ‘Battle of the Sunshine State’ met Tampa Bay Lightning gaan uitvechten in de Eastern Conference First Round.

Voor de Maple Leafs, die derde zullen eindigen in de Atlantic Division, was het een teleurstellende wedstrijd wat de derde nederlaag op rij werd. Ondanks een vroege voorsprong door doelpunten van John Tavares en Noah Gregor, konden ze de Panthers niet bijbenen na een sterke tweede periode van Florida. Auston Matthews bleef één goal verwijderd van 70 goals.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 4-5 SO

De strijd tussen de Detroit Red Wings en de Montreal Canadiens was een emotionele wedstrijd, vooral voor de Red Wings. Ondanks een spannende 5-4 overwinning in een shootout tegen de Canadiens, kregen de Red Wings te horen dat hun playoff-hoop ten einde was gekomen vanwege de overwinning van de Washington Capitals.

De wedstrijd zelf was een emotionele achtbaan. Na een 3-1 achterstand na dertig minuten scoorde Joe Veleno op een secundairy assist van Daniel Sprong. En aan het begin van de derde periode was het Daniel Sprong die de 3-3 maakte. Sprong schoot vanchter de doellijn, via de goalie Cayden Primeau de puck binnen. Zeven minuten voor tijd pakte Montreal weer de voorsprong maar met nog drie! seconden te gaan was het David Perron die de Red Wings fans uit hun dak liet gaan. De zoveelste comeback. Maar uiteindelijk mogen beide teams op vakantie. Wat gaat de zomer brengen voor Daniel Sprong?

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 1-2

De Washington Capitals hebben een ongelofelijke run neergezet om hun plek in de Stanley Cup Playoffs te verzekeren. Tijdens het vreugdevolle groepsknuffelmoment na hun 2-1 overwinning op de Philadelphia Flyers, voelde goalie Charlie Lindgren de opluchting bij zijn teamgenoten. Nu staan ze voor een uitdaging tegen de New York Rangers, geleid door voormalig coach Peter Laviolette. Desondanks willen de Capitals eerst de vreugde van terugkeer naar de playoffs volledig omarmen, voordat ze zich volledig richten op hun aanstaande tegenstander.

De beslissende wedstrijd tegen de Flyers eindigde op een dramatische noot, met T.J. Oshie’s empty netter. Dei empty netter betekende ook het einde van het seizoen voor de Flyers en de Detroit Red Wings, die eveneens streden om de laatste wild card plek in de East. Flyers coach John Tortorella wist dat Detroit achter stond en haalde dik drie minuten voor tijd de goalie van het ijs om voor de Flyers de zo belangrijke goal te kunnen scoren. Maar het liep even anders.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Seattle Kraken 4-3

Kyle Connor scoorde twee keer en de Winnipeg Jets verzekerden zich van de tweede plaats in de Central Division met een 4-3 overwinning op de Seattle Kraken in het Canada Life Centre. De overwinning gaf de Jets thuisvoordeel tegen de Colorado Avalanche in de Western Conference First Round van de Stanley Cup Playoffs. De Kraken verloren hun vierde opeenvolgende wedstrijd. Tyler Toffoli zorgde voor de winnende goal voor de Jets met een powerplay-goal in de derde periode. De Jets hebben nu zeven opeenvolgende overwinningen behaald.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 3-1

Goalie Logan Thompson hielp Vegas Golden Knights met hun 3-1 overwinning op de Chicago Blackhawks. Thompson’s 22 reddingen zorgden ervoor dat de Golden Knights wonnen, waardoor ze naar de derde plaats in de Pacific Division klommen. Brayden McNabb, Michael Amadio en Nicolas Roy hadden elk een goal.

McNabb opende de score laat in de tweede periode door te profiteren van een rebound om Vegas een voorsprong van 1-0 te geven. Amadio breidde de voorsprong vroeg in de derde periode uit met een breakaway-goal. Ondanks een late opleving van Chicago, met het doelpunt van Jason Dickinson, was het Roy met een empty netter die de eindstand bepaalde op 3-1

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Calgary Flames 4-1

Thatcher Demko keerde terug van een knieblessure en maakte 39 reddingen in zijn eerste wedstrijd sinds zijn herstel. Mede dankzij daardoor won Vancouver Canucks met 4-1 van de Calgary Flames. E daarmee stelde Vancouver de eerste plaats in de Pacific veilig. Demko’s afwezigheid van veertien wedstrijden eindigde met een overtuigende prestatie, waarbij hij zijn team hielp om de overwinning binnen te halen en de divisietitel te verzekeren.

Previous Rangers winnen Presidents Trophy, Detroit met Sprong nog steeds kans op wild card
Next Nederland laat Servië kansloos op wk U18