Nederland laat Servië kansloos op wk U18


Nadat Nederland vorig seizoen wereldkampioen werd in IIB mag het nu acteren op een hoger niveau. Namelijk dat van IIA. Het IIHF wereldkampioenschap vind plaats in Polen en Nederland opende het kampioenschap tegen Servië in het Winter Stadium. Nederland kwam zag en overwon.

LEES OOK: Nederland U18 wereldkampioen na winst op China

Nederland – Servië 7-2

Nederland begon voortvarend aan het eerste duel op het wereldkampioenschap divisie II A. Genoeg mogelijkheden. Zoals in de zesde minuut toen Koen Raijmakers (Grizzlys Wolfsburg) alleen op de Servische goalie Filip Korenic af kon gaan. De goalie redde in de korte hoek. Drie minuten later was het Donny van Belkom (Krefelder EV) die op een rebound van Mex Cornelder (Dordrecht Lions) de 1-0 binnen kon schieten.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Donny van Belkom scoort de 1-0

De 2-0 volgde al snel. Hector Kapitonov (Krefelder EV) kon bij de tweede paal intikken na een assist van Maxime Rentmeester (Bishop Kearney Selects Boys). Aan het slot van de eerste periode kreeg Nederland een powerplay maar de kansen waren voor de Serven. Die konden twee keer uitbreken. Eerst was het Nikola Damnjanovic en vlak daarna Ognjen Martinovic. Maar beide pogingen werden gestopt door goalie Thijs Kivits (Red Eagles Den Bosch). De schotenverhouding was gelijk in de eerste periode 10-om-10.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Thijs Kivits in actie

Een too many men penalty na zes minuten in de tweede periode werd duur betaald door Servië. Mex Cornelder schoot schuin vanaf de rechter face-off cirkel via de binnenkant paal op de powerplay de puck met een strak schot binnen voor de 3-0. Twee straffen kort achter elkaar leverde een 5-on-3 powerplay op. Op een mooie uitgespeelde powerplay kon Jelle Noblesse (Springfield Jr. Pics) met een one timer op assist van Maxime Rentmeester de 4-0 binnen schieten. Maxime Rentmeester bezorgde ook de assist bij de 5-0. Hij draaide achter de goal langs en gaf de assist op Francis Wilkes (Utrecht Dragons). En Wilkes kon van dichtbij de vijfde treffer binnen schuiven. In de tweede periode was Nederland de bovenliggende partij met 13-om-6 schoten.

Gaat Nederland voor de shutout in de derde periode?

Na weer een powerplay voor Nederland doordat Servië weer met een man te veel wilde spelen werd de 6-0 gescoord door Koen Raijmakers. Hij kon de puck in het lege doel binnen tikken nadat Donny van Belkom vanaf de blauwe lijn de puck hard tegen de paal had aangeschoten. De shutout voor Nederland kwam er niet. Aangezien Danny van Belkom achter het Nederlandse doel de puck niet onder controle kreeg en Bogdan Banzic de puck op de instormende Maksim Vujovic kon afleggen en die liet Thijs Kivits kansloos in de verre hoek. Nederland deed hetzelfde zes minuten later. Jari Versantvoort (Tilburg Trappers) won een duel achter het doel van de Serven en gaf de pass op de instormende Stijn Andringa (Heerenveen Flyers) voor de 7-1. Maar Servië antwoorde snel. Puckverlies door Nederland in het eigen verdedigingsvak leverde een schot op van Ognjen Martinovic die de puck hoog in de winkelhaak deponeerde.

Man of the match voor Nederland werd Jelle Noblesse. Morgen gaat het verder tegen Roemenië. Die wonnen vandaag met 3-2 van Kroatië terwijl Polen won met 6-4 van Groot Brittanië.

 

 

Previous Goal en assist Sprong, geen play-offs Detroit, Washington wel
Next Dallas wint Western Conference, Arizona gaat verhuizen?