Dallas wint Western Conference, Arizona gaat verhuizen?


Foto: Twitter Dallas Stars

Nog twee speeldagen te gaan. Dag 182 had vier wedstrijden waarbij Dallas Stars de Western Conference won na een shootout winst op St. Louis. Toronto voor de vierde keer op rij verloor en Auston Matthews op 69 goals bleef staan. En de Coyotes hun laatste wedstrijd in Arizona speelde al is het nog nergens officieel bevestigd. Maar aangezien alle spelers, supporters en begeleiding allemaal een traan lieten zo het wel eens de waarheid kunnen zijn.

LEES OOK: Goal en assist Sprong, geen play-offs Detroit, Washington wel

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 5-4

Goalie Ilya Sorokin verrichte 40 reddingen en stopte Sidney Crosby op een penaltyshot met nog dertig seconden te gaan, waardoor de New York Islanders de Pittsburgh Penguins met 5-4 versloegen in de UBS Arena. Het penaltyshot werd toegekend nadat Islanders-aanvaller Brock Nelson de puck met zijn hand in de doelmond bedekte. Simon Holmstrom gaf de Islanders een 5-4 voorsprong in de derde periode, terwijl Evgeni Malkin, Crosby en Michael Bunting scoorden voor de Penguins. Na de wedstrijd kondigde Jeff Carter zijn pensioen aan na negentien NHL-seizoenen.


Jean-Gabriel Pageau verliet de wedstrijd met een blessure, terwijl Kyle Palmieri het reguliere seizoen afsloot met een zeven wedstrijden durende point streak. Sidney Crosby had zijn vierhonderdzeventigste multi point game, gelijk aan Ron Francis voor de negende plaats in de NHL-geschiedenis.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 6-4

Nikita Kucherov werd de vijfde speler in de geschiedenis van de NHL die minstens honderd assists in een seizoen behaalde, terwijl de Tampa Bay Lightning de Toronto Maple Leafs met 6-4 versloegen in de Amalie Arena. “Het is een speciaal moment,” zei Kucherov. “Dank aan mijn teamgenoten en de coaching staff voor het creëren van kansen voor mij. Ik heb het geluk om met geweldige spelers te spelen.” Hij voegt zich bij Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr en Connor McDavid als spelers die deze mijlpaal hebben bereikt.


Brandon Hagel en Anthony Duclair scoorden ook voor de Lightning, terwijl Auston Matthews twaalf schoten op doel had maar zijn zeventigste goal van het seizoen niet kon scoren voor de Maple Leafs.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – St. Louis Blues 2-1 SO

De Dallas Stars sloten hun seizoen af met een 2-1 overwinning na een shootout tegen de St. Louis Blues, waardoor ze de eerste plaats in de Western Conference veilig stelden. Mason Marchment scoorde de gelijkmaker voor de Stars, terwijl Jake Oettinger 25 reddingen maakte. Waaronder deze diving save.

Aan de kant van de Blues scoorde Robert Thomas het openingsdoelpunt. De game winning shootout kwam van Jason Robertson voor Dallas.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 5-2

Dylan Guenther had een goal en een assist, en de Arizona Coyotes beëindigden hun seizoen met een 5-2 overwinning tegen de Edmonton Oilers in het Mullett Arena. Connor Ingram maakte 28 reddingen voor de Coyotes, die voor de vijfde keer in zeven wedstrijden wonnen. Sam Carrick en Warren Foegele scoorden voor de Oilers, terwijl Calvin Pickard negentien reddingen maakte. Dit was naar verluidt de laatste wedstrijd van de Coyotes in Arizona voor de nabije toekomst. “Het was emotioneel,” zei Clayton Keller. Matias Maccelli’s breakaway goal zette de Coyotes op voorsprong en Lawson Crouse vergrootte de voorsprong tot 3-1. Foegele bracht de Oilers terug tot 3-2, maar Guenther scoorde op de powerplay en Sean Durzi scoorde de empty netter voor de 5-2 eindstand.

Previous Nederland laat Servië kansloos op wk U18
Next Nederland loopt weg van Roemenië in derde periode