Team Belgium U20 verliest nipt van Kroatië: 5-4


België U20
Foto: Thijs de Witte

Gisteravond speelde Team Belgium U20 op het WK in Zagreb tegen gastland Kroatië. Op een WK de thuisploeg als tegenstander ontmoeten, is sowieso altijd een zware opdracht. De lokale supporters zorgen immers altijd voor die extra push.

Gastland Kroatië opent sterk

Kroatië opende dan ook de score via Nicola Kramaric na amper drie minuten in de wedstrijd. Het team van Coach Jan Van Beveren pakt snel enkele straffen, maar kan met hun penalty kill de Kroaten afhouden. Halverwege de periode lukt het de Belgen de score gelijk te trekken. Jakob Huyghe knalt de gelijkmaker in, op assist van Jeffie Versin.

België neemt initiatief

De Belgen startten gemotiveerd aan de tweede periode en het is Jacques De Ceuster die na zes minuten de 2-1 op het scorebord zet. Ben Coolen geeft de voorzet. Lang kunnen onze jonge leeuwen niet genieten van de voorsprong want halverwege de periode knalt Tomo Trstenjak de gelijkmaker langs de Belgische goalie, Cisse Vander Weyde. Ondertussen wordt duidelijk dat deze wedstrijd zich als een echte thriller uitrolt.

Thriller van formaat

In de laatste periode is het gastland Kroatië dat terug de voorsprong neemt via Luka Kramaric. De Belgen gaan echter onmiddellijk in de achtervolging en het is Alec James die de gelijkmaker op het scorebord zet. Enkele tellen later benut de thuisploeg de powerplay succesvol met een vierde Kroatisch doelpunt via Lovro Hanzek. Team Belgium gaat opnieuw in de achtervolging, maar verzeilt alweer in een penalty killing. Wederom worden de Belgen hierdoorgenekt. Kroatië kan uitlopen naar 5-3 via Leo Selitaj. België werkt hard om de kloof te dichten. Amper drie minuten voor de buzzer scoort de 18-jarige De Ceuster, na een puike individuele actie, de aansluiter. Met nog luttele seconden te gaan, wordt de Belgische goalie gewisseld voor een extra aanvaller. Tevergeefs. België verliest deze thriller van een wedstrijd nipt. Eindscore: 5-4 (1-1, 1-1, 3-2).

 

Previous Den Haag wint boeiende topper van Luik, comeback zege Nijmegen
Next Zilver voor Belgische Dames in Kaapstad