Den Haag wint boeiende topper van Luik, comeback zege Nijmegen


Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels gisteren in de BeNe League, waarin Nijmegen de handen vol had aan Amsterdam Tigers en Den Haag een boeiend gevecht met Luik afsloot als winnaar.

CAIROX HIJS HOKIJ – LUIK BULLDOGS 7-4

Een boeiend gevecht; dat was de conclusie na 60 minuten ijshockey in De Uitof op vrijdagavond. In de openingsfase deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit. Nadat Rivait voor Luik op het bankje zat, tekende Oliver Pataky voor de openingstreffer op de powerplay. Zowel Den Haag als Luik doken enkele malen dreigend voor het doel op, maar konden hun kansen niet benutten. In de slotfase van de eerste periode voerden de Belgen de druk op. Op de powerplay kwam Luik in de slotminuut langszij via een treffer van Yoran DeSmet.

HIJS Den Haag Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

Vlak na de pauze kwam Bulldogs op voorsprong na een prima schot van Akim Ramoul, maar daarna greep de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Raymond van der Schuit werkte een rebound binnen en Marco Bommezijn schoot zijn ploeg ’top shelf’ naar een voorsprong. HIJS had Bulldogs bij de strot en zag een goal afgekeurd worden en een schot van Sjodin op de paal uiteen spatten. Aan de andere kant was ook Matheson dichtbij een treffer, maar ook hij trof het ijzerwerk. Drie minuten voor de tweede dweil beloonde de thuisploeg het offensief ‘pas’, toen Joey Oosterveld een aanval afrondde in overtal. Het was tijd voor Paul Vincent om in te grijpen via een time-out. Cheyne Matheson bracht de spanning weer terug; shorthanded ontsnapte hij aan alles en iedereen en rondde af. Met 4-3 werd de tweede pauze ingegaan.

Het publiek ging er weer eens lekker voor zitten in het slotstuk en dat bleek niet voor niets. Bulldogs wilde het initiatef pakken, maar het was Den Haag dat als eerste trefzeker was. Van der Schuit trok van rechts naar binnen en schoot zijn tweede van de avond achter goalie Verhulst. Kort daarrna had DeSmet de aansluitingstreffer op zijn stick, maar de sterk keepende Hrelja voorkwam die met een prima save. Zes minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch op een marge van één, toen Kai Willems alert was bij een rebound. De beslissing viel drie minuten voor tijd; Reinier Staats pikte een rebound op in overtal en zorgde voor de 6-4. Amper 30 tellen later zorgde Mike Verschuren voor de laatste treffer van de avond en de Haagse zege, die verdiend was na een mooie avond ijshockey.

AHOUD DEVILS – AMSTERDAM TIGERS  7-4

Vooraf aan de wedstrijd tussen de Ahoud Devils en de Amsterdam Tigers werd met een minuut stilte stil gestaan bij het overlijden van oud-voorzitter en erelid van Nijmegen Eef Gerritsen. Tijdens de wedstrijd van vrijdagavond speelden de spelers van de Ahoud Devils met rouwbanden ter nagedachtenis aan de oud-voorzitter.

De wedstrijd van vrijdagavond in Nijmegen tegen de gasten uit de hoofdstad leverde een zwaarbevochten zege op voor de thuisploeg. Het scoren van goals liet niet lang op zich wachten; binnen een minuut wist Evo Suurhoff het net te vinden achter de goalie van Amsterdam Jorrit Vos. Amper twee minuten later wist R.J. Reed ook een goal te scoren, wat 2-0 betekende voor de Ahoud Devils.  Het was een periode waarin de thuisploeg veelvuldig op het doel van Tigers schoot. Bij Amsterdam stond ‘de sniper’ op; John Versteeg zette hoogstpersoonlijk met drie goals een 2-3 ruststand op het bord.

SLECHTE TWEEDE PERIODE

De start van de tweede periode was niet echt goed voor de thuisploeg ondanks de goal van Wessel Copier Het duurde niet lang voordat de thuisploeg tegen een achterstand aankeek door een goal van Tobias Mrvicka die de 3-4 achter Vermeulen legde. Devils-coach Alexander Jacobs maakte gebruik van zijn time-out om de goalie te wisselen. Jefrey Vermeulen werd van het ijs afgehaald en Deniz Mollen moest nu het doel gaan verdedigen voor Nijmegen. Het leverde in ieder geval geen tegentreffers meer op, maar Tigers stapte met een voorsprong de kleedkamers in.

LASTIG EINDE 

Het duurde welgeteld veertien seconden voordat Jeffrey Melissant met een goal de stand op 4-4 bracht. Het was een periode voor beide teams met veel duw- en trekwerk. Er werden veel schoten afgevuurde op beide goalies, maar het duurde tot halverwege voordat Amsterdam goalie Jorrit Vos werd verslagen door een goal van Branden Eden. Het was wederom R.J. Reed die enkele minuten later een goal scoorde en daarme ‘Die Vorentscheidung’ afdwong. Het leverde nog spannende laatste minuten op voor het publiek, maar Justin Evers de eindstand bracht op 7-4 door een empy-net goal. Amsterdam legde Nijmegen het vuur aan de schenen, maar de punten beleven vrijdagavond in het Triavium.

Previous Fans van de Maple Leafs laten op de verkeerde manier van zich horen
Next Team Belgium U20 verliest nipt van Kroatië: 5-4