Red Bull Battle in CHL halve finale gewonnen door München


Face-Off IJshockey CHL

Na een saaie 0-0 vorige week in de eerste halve finale, werd er nu in ieder geval gescoord in een uitverkochte Eisarena met 3.600 toeschouwers te Salzburg. Cor Machielsen keek mee en praat jullie weer bij tussen Salzburg en München.

Geen saai begin

München speelde aanvallender dan de Salzburger, maar die zette juist weer veel druk op de puck als die in het bezit van München was. Ondanks haast het dubbele aantal schoten op doel van de bezoekers met 10-19 was het Salzburg wat de score opende. Een scrum achter de goal van München leverde puckbezit op voor de Oostenrijkers en een assist van Alexander Pallestrang op Alexander Rauchenwald zorgde ervoor dat de puck net langs de paal de goal in gleed. Zo kwam er na 73 minuten een einde aan een doelpuntloze Battle of the Red Bulls. Lang kon men er in Salzburg niet van genieten want drie minuten later was het een assist vanachter de goal van Mark Voakes op Maximillian Kastner en die schoot hoog in. Zes seconden voor het einde van de eerste periode was er een identieke situatie. Assist achter de goal van Derek Joslin en dit keer was het Yannic Seidenberg die hard en hoog inschoot.

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter

Hardere duels in de tweede periode

Geen goals, geen penalty’s, maar wel wat agressiever het spel tussen beide Red Bulls. Een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, wat ook bleek uit de schotverhouding van dertien tegen elf. Behoudens wat opstootjes was er niet veel meer te melden over de tweede twintig minuten. Salzburg wist de puck nog wel in het doel te krijgen, maar iedereen kon duidelijk zien dat het high sticking was, dus de goal werd terecht afgekeurd. Kon Salzburg het nog spannend maken of gaan de mannen uit München richting finale?

Wedstrijd op slot

München staat erom bekend dat ze de derde periode op slot kunnen gooien wanneer het nodig is, en dat was ook te zien aan de schotverhouding van maar vijf voor de Oostenrijkers en acht voor de Zuid-Duitsers. Tot aan de vijftigste minuut deden ze dat prima, want toen werd de voorsprong zelfs uitgebouwd door Patrick Hager, die na een assist van Yassin Ehliz door een mêlee van spelers raak schoot. Met nog tweeënhalve minuut te spelen ging de Oostenrijkse goalie Stephen Michalek van het ijs maar dat mocht ook niet meer baten. München staat als eerste Duitse club in de CHL finale. De finale wordt op 5 februari in Göthenburg tegen Frölunda Indians gespeeld.

Previous Para-ijshockey thriller: Phantoms verslaat Rouen Dragons in OT
Next Hamers en Zwarthoed moeten spelen voor lijfsbehoud in SDHL