Frölunda pakt drie goals voorsprong, battle of the Red Bulls eindigt in saaie 0-0


Face-Off IJshockey CHL

De heenronde van de halve finales vond plaats voor de Champions Hockey League, Barend Hoogteijling keek Frölunda tegen Pilzen en Cor Machielsen had zijn blik op de Battle of the Red Bulls gericht. Beide brengen jullie weer up to date.

Frölunda Indians – HC Pilsen 6-3

Drie goals in de eerste periode. Alle drie gescoord door de special-teams van Frölunda Indians en Pilzen HC. Pilzen HC, dat de eerste powerplay van de wedstrijd mocht spelen kreeg een geweldige kans via hun topscorer Milan Gulaš. De aanvoerder van de Tsjechen wist de puck echter niet in het Zweedse doel te krijgen. Aan de andere kant van het ijs wist de Fin Joel Mustonen wel het net te vinden: 1-0 voor Frölunda Indians, short-handed.

In de tweede powerplay van de wedstrijd was het de Amerikaan Rhett Rakshani die liet zien dat de ploeg uit Gothenburg over een prima powerplay beschikt (na deze wedstrijd 27,6%) en scoort de 2-0. Uit de twee volgende man-meer-situaties weet Pilzen niet te scoren, terwijl Indians laat zien dat niet alleen de powerplay maar ook de penalty-kill (86,7%) prima in orde is. De laatste goal in het eerste deel van de wedstrijd valt als er een Tsjech op de strafbank zit. Conor Allen komt alleen voor Johan Gustafsson die het eerste schot weet te stoppen maar de puck daarna heel even kwijt is. De Amerikaanse verdediger in Tsjechische dienst weet daar wel raad mee: 2-1 ruststand.

Dat Rhett Raksahni meer kan dan doelpunten maken laat hij hier zien:

In de tweede periode wordt de eerste goal gescoord in een vijf tegen vijf situatie. Het is Allen die zijn tweede goal van de avond, en daarmee, de gelijkmakende 2-2 scoort. Nadat er weer een speler van Frölunda naar de strafbank is verwezen horen we coach Roger Rönnberg tegen de mopperende Rakshani zeggen: “I told you before. They [de scheidsrechters] are from Finland, they just hate us.” Of dat waar is, is de vraag want na zestig minuten hadden de Zweden twaalf strafminuten en de Tsjechen veertien op de teller staan. Nadat Ryan Lasch en Anders Grönlund de stand op 4-2 hebben gebracht wordt Dmitri Michalkov van het ijs gehaald. De Wit-Russische goalie van de Tsjechen beleefde niet zijn beste avond. Op achttien schoten had hij vier tegengoals. Zijn vervanger, Dominik Frodl, moest op het tweede schot dat hij kreeg, de puck al uit het net halen. Simon Hjalmarsson wist de voorsprong uit te breiden naar drie doelpunten: 5-2 na 31 minuten.

In het begin van de derde periode is het druk op de Tsjechische strafbank. Bij de derde mogelijkheid, met een man meer op het ijs, weet Rakshani zijn tweede goal van de avond te scoren: 6-2.  De laatste goal van de avond bracht het verschil weer op drie. Allen scoorde een hattrick en daardoor heeft Pilzen nog enige hoop om de finale te halen.

Voor Pilzen was het dit CHL overigens het eerste verlies. Wellicht een hele dure als er volgende week niet met meer dan drie goals verschil wordt gewonnen. De nummer zes van de Tsjechische competitie zal het dan verdedigend wel een stuk beter op orde moeten hebben om de koploper van de SHL van zich af te houden. Maar ook aanvallend zagen we niet het sterke snelle spel van de Tsjechen waar ze in de vorige rondes hun tegenstander af en toe mee doldraaide.

EHC Red Bull München – Red Bull Salzburg 0-0

Saaie eerste twintig minuten

De eerste twintig minuten was ietwat gezapig met twee keer twee strafminuten voor de mannen uit Salzburg. Beide goalies hielden hun goal schoon. Danny Aus den Birken stopte dertien schoten en zijn tegenhanger Steven Michalek van Salzburg stopte er acht in deze periode.

Tweede periode niet veel beter

Ook na veertig minuten is de stand nog 0-0 omdat beide keepers hun goal nog steeds schoon kunnen houden. In deze periode kregen beide teams een keer een straf maar ook de penalty kill is voor beide teams nog 100%. Zal de derde periode dan eindelijk goals gaan brengen?

München bovenliggende partij in laatste periode

De mannen uit München gaven gas in de derde periode, met maar liefst zeventien om zeven schoten waren de meeste mogelijkheden voor de Duitsers maar goalie Michalek van Salzburg capituleerde niet, net zoals Aus den Birken zijn goal schoon hield en het geluk aan zijn zijde had toen een puck op de paal belande door een schot van Alexander Pallestrang in een short handed situatie voor Salzburg. De beslissing gaat dus in Oostenrijk vallen bij het tweede deel van de Battle of the Red Bulls.

Previous 'March of the Penguins' tijdelijk gestuit, Rangers verliest aansluiting
Next Oranje U18 krijgt harde klap in gezicht: 4-1 verlies tegen China