Oranje U18 krijgt harde klap in gezicht: 4-1 verlies tegen China


Nederland U18 Dumfries IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De Nederlandse U18 meiden hebben ook hun derde wedstrijd op het WK in Dumfries verloren. Tegen China, ook gestart met twee gespeeld nul punten, ging Oranje hard onderuit met 4-1.

MATIG

De verwachting dat China met twee lijnen zou gaan spelen in het grootste gedeelte van de wedstrijd kwam uit. Nederland werd in de openingsperiode weggeblazen door de Chinese dames. De Aziaten zaten overal fel op, drukten Oranje terug en gaven de ploeg van Philippen geen moment de kans om in het spel te komen. In de tiende minuut nam China een verdiende 1-0 voorsprong door Chunyang Fu. Op dat moment had Nederland nog geen schot op doel gehad en China al tien. Door goed keeperswerk en onnauwkeurig afronden van de Aziaten, sleepte Oranje deze stand de rust in.

Nederland U18 Dumfries IJshockey

Ook in het tweede deel had Oranje het aanvankelijk lastig, maar kroop het na een half uur spelen eindelijk uit de schulp. Het kreeg echter binnen 30 tellen de rekening heel hard gepresenteerd; Zifei Liao verschalkte Eline Gabriele twee maal in de 32e minuut. Met een 3-0 stand werd het scenario handhaving wel heel donker, maar gaandeweg de tweede periode herstelde Nederland zich en leek de pijp bij China opgerookt te zijn.

OP DE RUG

In het slotstuk greep Oranje direct het initiatief; het zette China vast, het speelde agressief en de Aziaten konden het niet meer bolwerken. Kansen waren er volop voor Oranje; Brouwers, Liska, Seppenwolde, Strijland en De Jong stuitten allemaal op keepster Yiyang Han. Na 52 minuten zette Michelle van Ooijen Nederland verdiend op het scorebord en gek genoeg dacht iedereen in de IceBowl dat een gelijkspel er nog in zat.

Ook na de treffer dook Oranje een aantal keren voor het Chinese doel op, maar Yuqi Zhang kegelde de Nederlandse hoop op een comback in de 54e minuut omver. Die klap kwamen de jonge leeuwinnen niet meer te boven en zo verloor Oranje het derde duel op dit WK en moet het nu minimaal één van de laatste twee duels winnen om handhaving in Divisie IB te bewerkstelligen.

Morgen kent Oranje de tweede rustdag, waarna het op vrijdag tegen Frankrijk aan de bak moet om 17:30 uur Nederlandse tijd.

Previous Frölunda pakt drie goals voorsprong, battle of the Red Bulls eindigt in saaie 0-0
Next AHOUD Devils naar bekerfinale