AHOUD Devils naar bekerfinale


Face-Off IJshockey Beker

In een goed gevulde Elfstedenhal in Leeuwarden stond woensdagavond de derde wedstrijd van de halve finale op het programma.  Heerenveen Flyers ontving AHOUD DEVILS. Na de puckdrop om 20:30 begonnen beide teams voorzichtig.  De Nijmegenaren gingen fysiek de duels in,  waar Heerenveen er snel uit probeerden te komen. In de vijfde minuut leverde dit een enorme kans voor Lars den Edel op, zijn schot belandde op de paal. Een aantal minuten later kreeg AHOUD speler R.J. Reed een geweldige kans, goalie Sjoerd Idzenga redde knap. Ondertussen namen de bezoekers het initiatief langzaam maar zeker over. Na 9:30 kwam AHOUD dan ook terecht op 0-1 door Levi Houkes. De duels werden scherper, maar fair. Beide teams kregen kansen. Toch bleef het 0-1 na 20 minuten.

R.J. Reed maakt het verschil
In de tweede kwamen de Flyers na 1:12 al op gelijke hoogte na een goede aanval, wist Devils goalie Deniz Mollen eerst nog knap redding te brengen,  maar luttele seconden later scoorde Ronald Wurm de gelijkmaker.  Beide teams bleven kansen uitwisselen. De duels werden harder. En terwijl Ahoud al met een man meer op het ijs stonden,  liet Mark Huizinga Ahoud aanvaller Levi Houkes struikelen. Houkes kwam ongelukkig tegen de boarding,  en moest de strijd geblesseerd staken. Met twee man meer op het ijs, schoot R.J. Reed na een kleine zestien minuten de 1-2 achter de kansloze Idzenga. In de laatste minuten werd het onvriendelijker. De teams gingen met de 1-2 stand rusten, ondanks een licht overwicht voor de thuisploeg.

Foto: Pieter-Yord Hovenga

De derde periode ging verder waar het in de tweede periode mee geëindigd was; felle duels en veel penalty’s.  De Flyers kregen in de eerste twaalf minuten diverse malen mogelijkheden met een man meer op het ijs. De verdediging van AHOUD stond als een huis, en goalie Mollen hield zijn ploeg aan de leiding.  In de veertiende minuut maakte R.J. Reed aan alle hoop van de Flyers een einde, met een knap schot maakte hij de 1-3.

Met een paar minuten te spelen ging Sjoerd Idzenga naar de kant voor een extra aanvaller. Even later vloog AHOUD speler Luke Zwartbol na een harde check van Marco Postma de boarding in. Ook Zwartbol moest zwaar geblesseerd van het ijs getild worden. Er werd niet meer gescoord. AHOUD gaat door naar de finale, waar men het gaat opnemen tegen titelverdediger Hijs Hokij Den Haag op 3 februari op de Uithof te Den Haag.

 

Previous Oranje U18 krijgt harde klap in gezicht: 4-1 verlies tegen China
Next Belgium Ladies naar kwalificatietoernooi Zuid Afrika voor WK 2B 2020