Belgium Ladies naar kwalificatietoernooi Zuid Afrika voor WK 2B 2020


Team Belgium op WK toer

Team Belgium begint aanstaande zondag 13 januari in Zuid-Afrika als opener tegen HongKong. De Belgische damesselectie, onder leiding van Coach Tim Vos, vertrok vandaag via Ethiopië, naar Kaapstad. Het Damesteam bereidde zich de voorbije maanden met regelmatige selectietrainingen voor. Zondagmiddag is het “for real” met het WK-duel tegen HongKong. Vervolgens dinsdag tegen Bulgarije en woensdag tegen Oekraïne. Vrijdag speelt het Belgisch Damesteam de toernooi-afsluiter tegen gastland Zuid-Afrika.

Picture : Brigitte Correweyn

Uitkijken voor debutant Oekraïne

We polsten bij Team Manager Brigitte Correweyn naar prognoses en ambities :”Onze voorbereiding is best prima verlopen. Half december speelden we nog tegen de Nederlandse U18 Dames (uitslag 2-2), nu actief in Dumfries. Je werkt als team natuurlijk naar die eerste plek toe, goud zeg maar. Het gastland, Zuid-Afrika, is niet te onderschatten. Daarnaast hebben we het debuterend Oekraïne als opponent, we vermoeden dan ook dat de favoriet gekend is.”

Previous AHOUD Devils naar bekerfinale
Next Reality Check: Nederland U18 moet de vrijdag overleven