Reality Check: Nederland U18 moet de vrijdag overleven


Nederland U18 Dumfries IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De Nederlandse U18 dames hebben een hels karwei voor handen op het WK in Dumfries. Na het verlies tegen China heeft het niets meer in eigen hand. Wat de scenario’s zijn op dit moment? Ed Versteeve praat jullie bij vanuit Dumfries.

GROOT-BRITTANNIË

Laten we beginnen met de stand erbij te pakken na drie speelronden op dit WK in Divisie IB:

Nederland U18 Dumfries IJshockey

Nederland treft vanavond de Franse ploeg, terwijl China en Engeland elkaar in het laatste duel van vanavond treffen. Als de Fransen, die veruit favoriet zijn, vanavond wint van Oranje, overleven de jonge leeuwinnen alleen maar als Groot-Brittannië geen punt pakt in reguliere speeltijd. Bij elk ander resultaat is Nederland uitgeschakeld, omdat het onderlinge resultaat met de Chinese leeftijdsgenoten in het nadeel is. Het beste wat de ploeg kan doen vandaag is winnen van Frankrijk. Is dat onmogelijk? Nee! We zagen de Britse dames in shootouts winnen van Noorwegen, waarbij de Noorsen de torenhoge favoriet waren.

HALEN WE DE ZATERDAG?

Dan is de ploeg van coach Alf Philippen afhankelijk van China. De ploeg van Paul Stroble moet sowieso na reguliere speeltijd winnen van Groot-Brittannië om kans te houden op brons. Door een zege van de Aziaten houdt het ook de kansen van Nederland levend. Op zaterdag zijn er dan drie finales, waarbij Nederland de belangrijkste speelt tegen Groot-Brittannië: als onze Oranje kanjers dat duel winnen, pas dan is handhaving een feit.

Nederland U18 Dumfries IJshockey

Kan het nog? Ja! Heeft Nederland het in eigen hand? Nee, helaas niet! Maar laten we het dag voor dag bekijken. Eerst de dag van vandaag waarin Oranje op 17:30 uur Nederlandse tijd aan zal treden. Het duel tussen China en Groot-Brittannië is om 21:00 uur Nederlandse tijd. We gaan er met zijn allen weer 100% achter staan!

#THISisOURteam

Previous Belgium Ladies naar kwalificatietoernooi Zuid Afrika voor WK 2B 2020
Next NHL Atlantic Division: Boston op stoom