Spanje slaat toe in derde periode tegen Nederland


Heel lang bleef het 0-0 in de topper voor het IIHF U18 World Cup in de finalepoule. Totdat de Spaanse dames in minuut 48 de 1-0 maken en in de laatste vijf minuten was het moraal gebroken bij de Nederlandse dames en werd het nog 4-0 voor het Spaanse team.

LEES OOK: Nederland U18 dames hebben geen kind aan Kazachstan

Spanje – Nederland 4-0

Na de eerste periode was de stand nog 0-0. Terwijl de Nederlandse dames twee keer met een dame meer op het ijs stond. Maar op de powerplay in de eerste periode kon men geen potten breken. Over het algemeen was het een slordige eerste twintig minuten met een schotenverhouding van vijf tegen vier in het voordeel van de Spaanse dames. Nederland moet vooral in de neutrale zone scherper zijn. Daar werd het meeste puck verlies geleden.

Nederland blijft op de been door uitstekende goalie

Dat het na veertig minuten nog 0-0 staat is een klein wonder. Spanje kwam in deze periode tot zestien schoten waar Nederland er drie kon produceren. Het meeste werk was voor goalie Arwen ten Cate zij hield Nederland op de been in de beginfase van de tweede periode. En in de laatste vijf minuten waar Nederland drie penalties binnen drie minuten pakte. De penalty kill deed ook zijn werk goed want twee keer was het zelfs voor een bepaalde periode 5-on-3. Al mocht Nederland in het begin van de tweede periode ook even met twee dames meer op het ijs. Maar net zoals in de eerste periode liep ook in de tweede periode de powerplay nog niet lekker doordat Spanje ook een goede penalty kill heeft.

Brengt de derde periode het verschil?

In de derde periode werd inderdaad het verschil gemaakt. Maar wel door de Spaanse dames. Zij wisten maar liefst vier keer te scoren. Binnen zes minuten was de schotenverhouding al 7-1 voor de Spanjaarden. In minuut 48 lijdt puck verlies in de neutrale zone tot twee Nederlandse verdedigers tegen één Spaanse aanvaller. En toch eindigde de puck in het Nederlandse net. Paula Giminez scoorde de 1-0.

tekst gaat verder onder de video

In de laatste drie minuten wist Spanje ook nog drie keer te scoren waarvan de 4-0 zelfs shorthanded. De Spaanse dames hadden drie keer zoveel schoten op het doel dan de Nederlandse dames in de wedstrijd. Terwijl Nederland dik elf minuten powerplay had. De schoten verhouding was 38 om dertien. De coaching staf zal het druk hebben om de dames mentaal voor te bereiden op de de wedstrijd morgen tegen Groot Brittanië. Winst is voldoende om dinsdag weer tegen Spanje te strijden voor het goud. Verlies betekend een ontmoeting tegen Australië voor het brons.

Hieronder de video’s van de 2-0 Paula Giminez met haar tweede. Claudia Castellanos scoorde de 3-0 en 4-0 werd gemaakt door Haizea Fernandez.

 

 

Previous Nederland U18 dames hebben geen kind aan Kazachstan
Next Nederland mist teveel kansen en mag voor brons tegen Australië