Nederland U18 dames hebben geen kind aan Kazachstan

Ook de tweede wedstrijd in de poule van Nederland leverde geen problemen op. Kazachstan was ook een maatje te klein in de IIHF World Cup.

Nederland – Kazachstan 6-0

Al vanaf de eerste puck drop had Nederland de druk op Kazachstan. Voordat Roos Karst de 1-0 scoorde na viereneenhalve minuut met een fraai afstandsschot. Terwijl daarvoor Nederland eigenlijk al had moeten scoren vanuit twee grote kansen.

tekst gaat verder onder de video

Nog geen drie minuten later lag ook de 2-0 al achter de Kazachstaanse goalie Kira Pritsker. De 2-0 werd gescoord door Nina Visser. Een mooie individuele actie van Kimberly Collard leverde een rebound op die niet te missen was voor Visser.

En nog net halverwege de eerste periode, in de tiende minuut stond de 3-0 ook al op het scorebord. Indy van der Meijden was daar verantwoordelijk voor. Een mooie aanval op snelheid opgezet door Nina Visser. Die dreigde te schieten in de korte hoek, maar gaf hem strak voor waarna van der Meijden de puck binnen schoot.

Nederland was duidelijk de bovenliggende partij gezien ook het aantal schoten op doel met zeventien om twee.

Mindere tweede periode voor Nederland

Terwijl iedereen dacht dat Nederland de score verder zou uitbouwen in de tweede periode kwam bedrogen uit. Maar liefst vier keer moesten de Nederlandse dames met een dame minder het ijs op. De dames uit Kazachstan moesten twee keer de Sin Bin op. Dat kwam ook naar voren in de schotenverhouding. Die was in de tweede periode acht om zeven. Een groot verschil met de eerste periode.

De thee tussen periode twee en drie hadden de Nederlandse dames goed gedaan. Bij de eerste de beste powerplay in de laatste twintig minuten scoorde Nederland de 4-0. Wederom was het de combinatie Kimberly Collard en Nina Visser die aan de basis stonden.

Tien minuten voor tijd scoorde Danique Koghee de 5-0 op assist van Rana Ilksoy.

De eindstand werd bepaald door Demi Roobol die de 6-0 scoorde met een dame meer op het ijs.

Nederland was in de derde periode weer heer en meester. Maar liefst 21 schoten werden er afgevuurd op het Kazachstaanse doel. En de Nederlandse goalie Elaine Wilkes pakte een shutout met twaalf saves over zestig minuten. Nederland kwam aan een behoorlijk aantal van 46 schoten op doel over de hele wedstrijd. Nederland heeft groep B gewonnen. En zal nu aantreden tegen Spanje en waarschijnlijk Groot Brittannië.