Nederland U18 dames openen wk uitstekend


De dames van de U18 zijn uitstekend begonnen aan het IIHF Wereldkampioenschap in Istanbul. In de eerste wedstrijd tegen Letland werd een ruime winst gepakt.

LEES OOK: Colorado Avalanche wint Stanley Cup seizoen 2021-2022

Letland – Nederland 2-5

Nederland begon voortvarend aan de wedstrijd. Kreeg kansen genoeg maar vond in de Letse goalie Jelizaveta Stadnika een heuse sta in de weg. Ongeveer halverwege de eerste helft was het Danique Koghee die dan met een dame meer op het ijs wist toe te slaan. Vier minuten later stond het echter alweer 1-1 toen Letland toe sloeg. Linda Rulle wist de Nederlandse goalie Arwen ten Cate te passeren. Toch kon Nederland het overwicht in de eerste periode met 18-om-4 schoten in een voorsprong uitdrukken. Iris van Houten zorgde vijf minuten voor het einde van de eerste periode voor een 2-1 voorsprong.

In de tweede periode wist Nederland, ondanks een overwicht van de Letten qua schoten op doel 15-om-9, de score uit te bouwen. De mooiste goal van de middag kwam op naam van aanvoerster Fleur Kivits. Zij won een duel aan de boarding nam de puck mee naar de eigen blauwe lijn en stoomde toen op richting het Letse doel en met een aantal mooie puck-moves wist zij de 3-1 te maken. Wederom een powerplay goal van de Nederlandse dames.

tekst gaat verder onder de video

Halverwege de wedstrijd moest Roos Karst de sin bin in voor een roughing penalty. Ook de Letten wisten de profiteren met een dame meer op het ijs. Met haar tweede goal van de middag zorgde Linda Rulle voor een 2-3 tussenstand halverwege de wedstrijd. Nederland kreeg weer wat lucht toen Danique Koghee haar tweede van de middag wist te scoren. Zij kon vanaf links naar binnen schaatsen en de puck hoog in het doel laten eindigen.

tekst gaat verder onder de video

Milly van Meerkerk kreeg acht seconden na de 4-2 een match penalty voor roughing.

Eindschot in derde periode

De derde periode was weer voor Nederland. Met een schoten aantal van 12-om-4 wisten ze ook nog de score uit te bouwen in de laatste periode. Met haar tweede van de dag was het wederom Fleur Kivits. Wederom met een dame meer werd het 5-2. Iris van Houten haalde uit en Kivits kon van dichtbij de rebound langs de Letse goalie binnen schuiven. Nederland sloot zo de eerste dag met een uitstekend resultaat af.

Previous Colorado Avalanche wint Stanley Cup seizoen 2021-2022
Next Nederland U18 dames hebben geen kind aan Kazachstan