Colorado Avalanche wint Stanley Cup seizoen 2021-2022


Foto: Phelan Ebenhack / Associated Press

De Colorado Avalanche zijn de Stanley Cup winnaars van het seizoen 2021-2022. Zij versloegen in Tampa de Lightning met 2-1 in game zes. De Conn Smythe troffee was voor Avalanche Cale Makar.

LEES OOK: NHL trainers carroussel draait op volle toeren

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 1-2 (Colorado wint series 4-2)

Het begon weer goed voor Tampa Bay. Binnen vier minuten stond er al 1-0 op het scorebord toen captain Steven Stamkos een puck voor zijn stick kreeg die van de schaats van Ondrej Palat stuiterde en met een wrister wist Stamkos de lange hoek te vinden. In de tweede periode wistten de Avalanche het om te draaien. Nathan MacKinnon scoorde met een one timer op een strakke pass van Bowen Byram. Hij wist Tampa goalie Andrei Vasilevskiy short side te verslaan. Halverwege de wedstrijd was het Artturi Lehkonen die een lucky bounce verzilverde tot een doelpunt. Veel mogelijkheden kregen de Lightning niet meer want in de derde periode kwam men maar tot vier schoten op het doel van Colorado goalie Darcy Kuemper.

Previous NHL trainers carroussel draait op volle toeren
Next Nederland U18 dames openen wk uitstekend