NHL Atlantic Division: Boston op stoom


Face-Off IJshockey NHL

Met de All-Star game voor de deur werd er nog volop gespeeld. De volgende spelers gaan voor de Atlantic Divisie mee doen in de all-star game.

 

Auston Matthews, Jack Eichel, Nikita Kucherov, David Pasternak, Steven Stamkos, John Tavares, Thomas Chabot, Keith Yandle, Jimmy Howard en Andrei Vasilevskiy

DE ATLANTIC POWERRANKING

1 Tampa Bay Lightning (34-8-2)

Het was wederom een prima week voor de Lightning, LA Kings werden vorige week donderdag met het grootste gemak met 6-2 weggezet. Zaterdag 5 januari liep Tampa voor het eerst in 16 wedstrijden tegen een verlies in reguliere speeltijd aan, San José won met 5-2. dinsdag tegen de Columbus Blue Jackets namen Brayden Point( 2 doelpunten) en goalie Andrei Vasilevski (31 saves) het team bij de hand, en won met 4-0.  donderdag 10 januari kwam Carolina Hurricanes op bezoek , het bleek een geduchte tegenstander. in de eerste periode kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong, maar opnieuw wist Tampa het tij te keren in de derde periode. Mede door twee doelpunten van opnieuw Brayden Point. De Lightning staan op eenzame hoogte tot op heden.

p

 

2 Boston Bruins (25-15-4)

De Bruins hebben een goede week achter de rug. Waarin het tweemaal tegen directe concurrent Buffalo speelde,  en tweemaal wonnen de Bruins. Ook de laag geklasseerde Chicago Blackhawks ( in de Winter Classic) en Minnesota Wild wisten niet te winnen van Brad Marchand en zijn team. Tussendoor kwam de koploper in de Western Conference, de Calgary Flames op bezoek. Het werd een spektakelstuk waarin zowel Jake deBrusk als Brad Marchand tweemaal wisten te scoren. Het werd 6-4 voor de mannen van coach Bruce Cassidy. Afgelopen nacht zorgenden Alex Ovechkin en goalie Braden Holtby ervoor dat Washington Capitals een einde bracht aan de five game winstreak.  Ondanks de nederlaag heeft Boston in de race voor een play-off ticket goede zaken gedaan afgelopen week.

3 Toronto Maple Leafs (28-13-2)

Blessures voor Frederik Andersen en Zach Hyman zorgden voor enkele hoofdbrekens voor coach Mike Babcock, met als klap op de vuurpijl ook nog een hersenschudding van back-up goalie Garreth Sparks tijdens een training. er stond niets anders op dan de nieuwste aanwinst Michael Hutchinson op goal te zetten. Tot op heden blijkt hij daadwerkelijk een aanwinst. 3 januari werd er verloren van Minnesota Wild (3-4). zaterdag 5 januari bleek Vancouver géén partij voor Toronto, het werd een makkelijke 5-0 overwinning. Maandag 7 januari wisten de Leafs géén raad met de Nashville Predators, en werd er kansloos met 4-0 verloren. Donderdag 10 januari gingen de Leafs op bezoek bij de New Jersey Devils, die compleet kansloos voor de play-offs ergens onderin de ranglijst terug te vinden zijn. Het werd een gemakkelijke wedstrijd, hoewel de score anders doet vermoeden. 4-2 mede door twee doelpunten van wie anders dan John Tavares die tevens zijn 300e doelpunt scoorde. Zaterdag staat er een zware tegenstander op het programma, de Boston Bruins.

 

4 Montreal Canadians ( 23-17-5)

Drie winst uit zes wedstrijden de afgelopen 2 weken. Antti Niemi nam een pot over van Carey Price en had een drukke wedstrijd. Hij kreeg 47 schoten te verwerken waarvan er drie te machtig waren. Dit betekende een verlies voor hem. Carey Price kwam de volgende twee duels terug op het ijs en dit leverde de overwinningen op. Aanvaller Brendan Gallagher en verdediger Jeff Petry lieten in de laatste drie wedstrijden zich van de positieve kant zien. Met respectievelijk twee en een goal.

5 Florida Panthers (17-17-8)

Vier punten uit vijf wedstrijden in twee weken. Jonathan Huberdeau bezorgde in de shootout de winst tegen divisie genoot Detroit Red Wings er was een verlies tegen Buffalo Sabres een andere divisie genoot. En er werd een punt gepakt tegen Columbus Blue Jackets. Aaron Ekblad pik ik deze week als Florida speler van de week met drie punten. Van de Pittsburgh Penguins werd ruim verloren waar Edmonton Oilers een shootout nodig had om Florida te verslaan.

6 Buffalo Sabres ( 23-14-6)

Dankzij Jeff Skinner met twee goals en Sam Reinhart een goal en assist  werd er na drie verlies partijen weer gewonnen. De volgende wedstrijd ging voor Buffalo weer verloren in de divisie kraker tegen Boston Bruins. Tegen New Jersey Devils werd er weer gewonnen.

7 Ottawa Senators ( 17-23-5)

Ryan Dzingel scoort vier goals en drie assists in zes wedstrijden die vier verlies partijen en zes punten opleveren voor Ottawa. Deze week scoorde Mark Stone zijn twintigste goal voor het vijfde seizoen achter elkaar. Er werd een negatieve mijlpaal behaald voor dit seizoen met het achtste verlies op rij, de langste van dit seizoen voor Ottawa. Hierna werd er twee keer gewonnen. Is “Lady Luck” bij Ottawa Senators beland?

8 Detroit Red Wings ( 16-22-7)

Eindigt verlies reeks van zes wedstrijden met eerste winst in twee weken. Dylan Larkin kwam veertien wedstrijden achter elkaar in de punten. De vijftiende kwam er deze keer niet. Andreas Athanasiou kwam deze week vier keer terug op de scorecard en wordt hiermee Detroit speler van de week in deze donkere tijden. De zware tijden houden aan in de laatste week werden de twee wedstrijden verloren. Licht puntje was weer Andreas Athanasiou.

Top 3 spelers van de week

1 Ryan Dzingels

2 Aaron Ekblad

3 Andreas Athanasiou

 

 

 

Previous Reality Check: Nederland U18 moet de vrijdag overleven
Next Oranje U18 Dames verliest van Frankrijk, maar herwint bravoure