Van Houten en Collard naar Canada: ‘Een droom die uitkomt’


Iris van Houten Kimberly Collard
Foto: Peter Majolee

Iris van Houten en Kimberly Collard vertrekken over een half jaar naar Canada. De U18-internationals zullen aansluiten bij het A21 Academy. De Friezin en de Utrechtse tekenden een tweejarig contract in het Preps Program van de academie.

Lees ook: Vrouwen ijshockey vanuit het niets ‘hot’

CANADA

De twee hadden altijd al de wens om in het buitenland te gaan spelen. Een droom die nu werkelijkheid wordt voor de 17-jarige Van Houten en de 16-jarige Collard. Canada wordt het dus en dat is ‘andere koek’ dan Nederland. A21 Academy is geen onbekend terrein. Ook Wesley Zoutman, spelend voor UNIS Flyers Heerenveen, vond er in 2017 onderdak.

Tekst gaat verder onder de video

NEDERLANDSE LINK

Dat A21 ook in de Nederlandse vijver vist is niet geheel verrassend. De academie wordt geleid door Rob Serviss, die in Nederland speelde en coach was. Verdedigster Van Houten en aanvaller Collard vertrekken volgens planning in september. Al is er een kans dat het later wordt, vanwege het OKT van het grote Oranje in november. Plaats van handeling: Gdansk, Polen.

Tekst gaat verder onder de video

Van Houten en Collard wonnen in Lausanne tijdens de Youth Olympics respectievelijk goud en zilver. Ambitieus zijn beide ‘Little Lions’ altijd al geweest. De meiden gaan altijd voor het hoogst haalbare en daar is deze overstap een bewijs van.

Previous Sprong scoort voor winnend Washington, Toronto weer onderuit
Next Vegas onderuit in Minnesota, Draisaitl pakt five point game