Sprong scoort voor winnend Washington, Toronto weer onderuit


Face-Off IJshockey NHL

Negen wedstrijden op de dinsdag in de NHL. Washington won, met Daniel Sprong, in overtime van New Jersey. Toronto ging voor de derde keer op rij onderuit. Tampa Bay, Carolina en Florida denderen door in de top.

Lees ook: Pioniers in het vrouwen ijshockey

Washington Capitals – New Jersey Devils 5-4 OT

De Caps leidden comfortabel met 4-1. Daniel Sprong scoorde de 3-0 met een shortside goal. De Devils waren ontketend in het slotstuk en kwamen naar 4-4. Jakub Vrana redde de winst in overtime voor Washington.

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 3-4

De derde nederlaag op rij voor Toronto. Het kwam 2-1 voor, maar daarna namen de Jets het over. Neil Pionk had drie assists. Connor Hellebuyck had 36 saves voor Winnipeg.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 3-4 OT

Tampa Bay had de handen vol aan staartploeg Detroit. De Red Wings namen een 3-2 voorsprong en sleepten er overtime uit. Daar werd Blake Coleman de match winner voor de Bolts.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 3-2 OT

Ook Carolina stormt mee in de top van de ranglijst. Ook zij hadden overtime nodig tegen een staartploeg. Nashville kwam op 0-2. Jordan Staal werd de held in overtime. De zesde zege op rij voor de Canes.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 2-4

Onopvallend is Florida één van de topploegen tot nu toe. Vannacht werd Columbus aan de zegekar gebonden. Sergei Bobrovsky had 38 saves in petto voor de Cats, die op 16-5-4 staan na 25 duels.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 6-1

De 1000e wedstrijd van Patrick Kane liep uit op een deceptie. Dallas kende geen genade voor de Hawks. Jamie Benn noteerde zijn 700 NHL punt. Jason Robertson pakte vier assists mee.

New York Islanders – Boston Bruins 2-1 SO

Thuisduel elf zonder nederlaag voor de Islanders. Dit keer werd Boston, na shootouts, aan de kant gezet. Anthony Beauvillier was de gevierde man bij New York, dat de zesde zege op rij boekte én leidt in de East Division.

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 5-4 SO

Buffalo leek op weg naar een zege. Philadelphia stak daar een stokje voor. Een 3-1 en 4-2 voorsprong waren niet genoeg voor de Sabres. De Flyers waren 2 uit 2 in de shootouts, Buffalo 0 uit 2. De achtste nederlaag op rij voor de Sabres.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 4-2

Een solide winst voor de Penguins op New York Rangers. Tristan Jarry had 33 saves, Sidney Crosby pikte een goal en een assist op. Pittsburgh klom naar plaats vijf in de East Division.

Previous Minnesota verslaat Vegas, Anaheim in overtime langs L.A.
Next Van Houten en Collard naar Canada: 'Een droom die uitkomt'