Ignace van Noten verkast van Duitsland naar Zweden


Ignace Van Noten voor Team Belgium

De 18-jarige Ignace Van Noten, zoon van Patrick Van Noten en broer van Patrick Van Noten Junior, verkast van Duitsland naar Zweden. Hij gaat er spelen voor Österåker Vikings, net iets te noorden van Stockholm.

Al ruime buitenlandse ervaring

Ignace startte als vijfjarige bij Antwerp Phantoms. Als U14 ruilde hij even Phantoms voor HYC Herentals waarmee hij landskampioen werd. Daarna maakte hij terug de overstap naar Deurne voor de U16. Midden 2017 werd hij als 15-jarige geselecteerd voor de Red Bull Salzburg Academy waar hij het eerste jaar kamergenoot was van Senna Peeters, momenteel actief bij de Halifax Moosheads in de QMJHL. Ignace werd landskampioen EBJL (U18) met Red Bull Salzburg in seizoen 2017/2018. Daarna was hij met Red Bull Salzburg actief in de EBSYL (U20) en werd hij geselecteerd voor Team Belgium U18 en U20.

Ignace Van Noten

“Op het Red Bull internaat heb ik enorm veel bijgeleerd van diverse goaliecoaches uit diverse landen (Russen, Zweden, Finnen, Oostenrijkers) en dit in een prachtige omgeving”, aldus Ignace. “Vorig seizoen maakte ik de overstap naar de Duitse club Iserlohn Roosters, actief in de DNL2. Dit in combinatie met onderwijs op internaat.”

De keuze voor Zweden

Ignace zet nu een volgende stap naar Zweden, een top ijshockeyland dat bekend staat voor zijn sterke goalie opleiding. Hij zal er school lopen in de internationale school in Täby, en gaat spelen voor de Österåker Vikings.

“Hier krijg ik veel mogelijkheden”, aldus Ignace. “Ik kan nog U18 spelen voor enkele maanden, maar wordt opgenomen in het J20 DIV1 team. Vorig seizoen eindigde het team als eerste in hun divisie, maar door de Corona-crisis zijn de finales om naar J20 Elite te stijgen niet kunnen doorgaan. Bovendien krijg ik bij Vikings de kans om met hun seniorenteam te trainen. Österåker heeft enorme investeringen gedaan in de infrastructuur, maar ze hebben ook toptrainers uit de regio aangetrokken om zowel het J20 als het eerste team naar een hogere divisie te brengen. Ik kijk er alvast naar uit om hier mijn goalie carrière verder te zetten.”

Previous Tweede ijshal in aantocht op Jaap Edenbaan
Next 'New pucks please!' – Jaroslav Drobný: wereldkampioen ijshockey en winnaar Wimbledon