Tweede ijshal in aantocht op Jaap Edenbaan


Amsterdam Tigers HYC Herentals ijshockey face-off
Het vervallen plafond in Amsterdam, ter illustratie

Goed nieuws voor Amsterdam Tigers. Er komt een tweede ijshal op de huidige locatie van de Jaap Edenhal. De ­gemeente wil het nieuwe ijscomplex in 2023 gerealiseerd hebben rond de Jaap Edenbaan. Daarmee komt er, na jaren geneuzel in de ruimte, eindelijk een oplossing voor het structurele ijstekort in de hoofdstad. In het recente verleden dreigde Amsterdam Tigers al eens uit de hoofdstad te vertrekken.

Lees ook: Amsterdam in de clinch met gemeenteraad

NAAST DE HUIDIGE BAAN

Vooralsnog is het de bedoeling dat de nieuwe ijshal naast de huidige hal komt. Een hal die tot op het bot versleten is, tot ergernis van onder meer Amsterdam Tigers. Al jaren is er sprake van schandalig achterstallig onderhoud in een hal, waar niet alleen de ijshockeyers actief zijn. Diverse teams van Tigers moeten nu gebruik maken van het krabbelbaantje, verre van ideaal. Uiteindelijk zal de huidige locatie tegen de vlakte gaan.

Tekst gaat verder onder de foto

TWEE HALLEN

In het plan wat er nu ligt wordt uitgegaan van twee hallen: één met alle voorzieningen en een trainingshal. Dat de Jaap Edenbaan nu ­extra ijs krijgt, maakt dat het ­complex net iets ruimer in zijn jasje zit. Het onderzoek dat recent is uitgevoerd onder verenigingen die van de hal gebruik maken, maakt duidelijk dat er vooral behoefte is aan véél meer vierkante meters ijs. Het blijkt dat er behoefte is aan ongeveer bijna twee ­ijsvloeren van 30 bij 60 meter. Nu moet de Edenbaan het doen met één zo’n ijsvloer.

Tekst gaat verder onder de foto

Dat de gemeente er nu naar streeft het aantal vierkante meters ijsvloer te verdubbelen is heel goed nieuws, zegt Joris Wouters, directeur van de ijsbaan. “Wij zitten regelmatig helemaal vol. Dit onderzoek bevestigt dat er een enorme behoefte is aan meer ijs, we hoeven ons niet langer te baseren op aannames.”

Previous Tom Prodi emergency goalie bij Bulldogs de Liège
Next Ignace van Noten verkast van Duitsland naar Zweden