België na ruime overwinning op Taipei al zeker van medaille


Foto: België - Chinese Taipei face-off

België speelde de derde wedstrijd op het IIHF wereldkampioenschap tegen Chinese Taipei. Ook dat werd een walk in the park. 8-1 werd de uitslag met een hattrick voor Iniaz Steyeart.

LEES OOK: België sloopt Bulgarije en scoort elf goals

België – Chinese Taipei 8-1

Al meteen in de eerste minuut was het raak. Iniaz Steyeart schoot eerst op de paal en daarna op assist van Sam Verelst kon hij de puk hoog in het lege doel deponeren. Drie minuten later was het Sam Verelst met de 2-0. Op de powerplay kon daarna Taipei met een man meer de aansluitingstreffer maken. Vadim Gyesbreghs mocht de ‘Sin Bin’ in voor tripping en Yen-Lin Shen profiteerde daarvan. Maar voor het einde van de eerste periode was het wederom België die scoorde. Een schot vanaf de rode lijn! van Tobi Gentry kon Taipei goalie Fu-Hasing Kuei niet controleren en Ben Coolen was er als de kippen bij om de 3-1 te scoren vlak voor de zoemer voor de eerste break.

België denderde door in de tweede periode. Twee goals binnen 32 seconden door Oliver de Croock en Lucas Boni. En de 6-1 werd gescoord door Yoren de Smet die daarna hard in botsing kwam en even opgelapt moest worden. Een powerplay vijf minuten voor de tweede break leverde niets op voor de Belgen. De tweede periode zal Belgische goalie Ignace van Noten het koud hebben gehad op het ijs. Hij kreeg 0,0 schoten te verwerken.

Na vier minuten in de derde periode kreeg België een powerplay nadat Chang-Hsing Yang een hooking penalty kreeg. Dit keer profiteerden de Belgen wel van de man meer op het ijs. Oliver de Croock kon wachten achter de goal tot Iniaz Steyaert goed in positie was en gaf de assist waarna Steyaert de puck in de verre hoek schoot voor de 7-1. Het was de tweede goal van de middag voor Steyaert. Met nog vijf minuten te gaan werd het 8-1. Achter de goal langs was het op snelheid Sam Verelst die daarna de puck voor de goal gooide en daar stond weer Steyeart op de juiste plek om zijn hattrick te voltooien. Ignace van Noten had nu meer te doen in de derde periode. De mannen uit Taipei hadden acht schoten op doel en de Belgen negentien.

De volgende twee wedstrijden gaat België het iets moeilijker krijgen met tegenstanders als Georgie en Nieuw-Zeeland. Maar tussend die drie teams zal de strijd gaan om het goud, zilver en brons. MVP van deze wedstrijd voor Belgie werd Sam Verelst.

Foto: België wint weer met ruime cijfers. Nu tegen Chinese Taipei
Previous Vegas en Boston pakken voorsprong, L.A. maakt gelijk
Next Matchpoint voor Florida en Carolina