België sloopt Bulgarije en scoort elf goals


Foto: België wint met 11-1 van Bulgarije

Game twee van het IIHF wereldkampioenschap divisie II B te Sofia tussen het thuisland Bulgarije en België werd een makkie voor de Belgen. Het werd maar liefst 11-1 met zeven powerplay goals.

LEES OOK: België start WK 2B voortvarend met 8-0 tegen Turkije

België – Bulgarije 11-1

Al meteen in de eerste minuut konden de Belgen juichen want op een schot van Arne van Espen kon worden gescoord door Xavier Blanchy. De Bulgaren pakte twee penalties en twee keer met een man meer wist België te scoren. Vadim Gyesbreghs en Yoren de Smet scoorden van afstand. De Bulgaar Daniel Dilkov pakte een straf in minuut twintig voor boarding. Die straf werd duur betaald want er werd de 4-0 gescoord. De Bulgaarse goalie Dimitar Dimitrov verwachte een schot van Alec James maar die gaf de pass bij de tweede paal staande Sam Verelst. En Verelst haf geen moeite om de puck in het lege doel te schuiven.

Diezelfde Verelst zorgde voor de 5-0 en het einde van de Bulgaarse goalie. Sam Verelst kreeg de puck tussen de face-off cirkels en wist in de verre hoek de puck te plaatsen. De nieuwe Bulgaarse goalie werd Andrea Karabadjakov. In een tijdsbestek van vier minuten vielen er vijf straffen waarvan twee binnen een minuut voor de Bulgaren zodat de Belgen op een 5-on-3 powerplay konden gaan. Vadim Gyesbreghs scoorde met een keiharde one timer vanaf de rechter face-off cirkel zijn tweede van de avond. Een minuut later bij de 5-on-4 was het Bryan Henry die twee pogingen nodig had maar ook dat lukte.

Dit keer geen shutout voor de Belgische goalie Jelle Lievens. Want na een fout op de blauwe lijn door een Belgische verdediger kon Ivan Hodulov alleen op Lievens afgaan en Hodulov wist de puck in het net te krijgen. Maar met nog een minuut te gaan in de tweede periode zorgde Lucas Boni voor de 8-1 tussenstand na veertig minuten. Schotenverhouding 36-om-7.

Tien tien tien.

Wederom op de powerplay was er een mooie tic-tac-toe aanval van de Belgen. Vadim Gyesbreghs, Alec James en Sam Verlest maakte zijn hattrick compleet met zijn derde goal.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Sam Verelst scoort zijn derde goal van de avond

Vadim Gyesbreghs dacht wat Sam Verelst kan dat kan ik ook. Het was wederom een one timer van Vadim en zijn derde goal van de avond en de tiende van België. Inmiddels is het de zevende powerplay goal van België. Een minuut voor tijd konden de Bulgaren de puck niet goed verwerken en Dries Blockx zei dank u wel. Hij scoorde goal nummer elf. Oliver de Croock werd MVP.

Previous Pak slaag van Groot Brittannië maar Nederland neemt brons mee
Next Florida en de Rangers pakken 2-0 voorsprong in play-offs